Vágólapra másolva!
A bajnoki címvédő Ferencváros hazai pályán 1-0-s vereséget szenvedett a Győr ellen a labdarúgó Arany Ászok Liga tavaszi nyitófordulójának zárómérkőzésén. A vendégek öt év után győztek újra az Üllői úton.

Arany Ászok Liga, 16. forduló:
Ferencváros - Győri ETO FC 0-1 (0-0)
Üllői út, 3000 néző, V: Szarka
Ferencváros: Szűcs - Vukmir (Bognár, 66.), Gyepes, Botis - Rósa D. (Tőzsér, 76.), Lipcsei, Kapic, Leandro - Penksa, Bajevszki (Vagner, 51.), Huszti
Győr: Stevanovic - Regedei, Pusztai, Stark, Makra - Zsók (Pomper, 66.), Lendvai, Vincze O., Sándor (Jäkl, 55.) - Priskin (Binder, 87.), Kenesei
gól: Jäkl (86.)
sárga lap: Kapic (83.), illetve Lendvai (1.), Priskin (32.), Zsók (32.), Jäkl (57.)

19. perc: Rósa jobboldali beadása után Bajevszki 3 méterről a kapuba rúgta a labdát, de Szarka játékvezető les miatt nem adta meg a találatot.

37. perc: Priskin indult meg a jobb oldalon, majd egy csel után elfektette Botist, de a 16-osról leadott lövését Szűcs nagy bravúrral hárította.

58. perc: a csereként beállt Vagner egyedül vezethette kapura a labdát, a szintén néhány perce pályán lévő Jäkl szabálytalanul szerelte a 16-oson belül. A megítélt büntetőt Rósa D. a jobb sarok felé lőtte, de Stevanovic hárított.

86. perc: Pomper remek indítása után Jäkl átemelte a labdát Szűcs kapuson, majd közelről a hálóba passzolt (0-1).

A ferencvárosiak nem tudtak mit kezdeni a győriek remekül megszervezett védekezésével, ráadásul az erős szél láthatóan megzavarta a játékosokat. A vendégek taktikája egyértelmű volt: biztos védekezésből gyors ellenakciókat vezetni. Priskin helyzete után a Ferencváros örülhetett annak, hogy az első félidőben nem született gól.

László Csaba, a Ferencváros vezetőedzője a fordulást követően cserékkel próbálta meg feltüzelni csapatát, de ezen a napon nem volt átütő erő a pesti zöld-fehérek játékában, bár folyamatosan támadtak. A Győr továbbra sem adta fel taktikáját, amelynek a mérkőzés hajrájában Jäkl gólja végén meg is lett az eredménye, így óriási meglepetésre a bajnoki címvédő vereséggel kezdte a tavaszi évadot.

(MTI)