Vágólapra másolva!
Az első és a második helyezett találkozott a német labdarúgó-bajnokság 25. fordulójában Gelsenkirchenben, ahol a Schalke a Bayern Münchent fogadta, és Lincoln szabadrúgásgóljával 1-0-ra győzött. A másik mérkőzésen Meissner duplájával hozta el a három pontot Dortmundból a Stuttgart.

Az őszi mérkőzésen a királykékek Münchenben is nyerni tudtak, a Bayern azonban így is önbizalomtól telve érkezhetett a rangadóra, hiszen a Bajnokok Ligájában elbúcsúztatták az Arsenalt.

A Schalke előtt adódott az első helyzet, Lincoln Aíltont hozta helyzetbe, ám a tavalyi gólkirály Kahnt találta el, majd a kipattanót Sand rúgta a kapusba, végül Aílton "szabadított fel" egy fölédurrantott kapáslövéssel.

A Bayern kétszer is Krstajic segítségével szerezhetett volna vezetést, a szerb védő előbb a saját térfelén vesztett labdát, de Rost védte Guerrero próbálkozását, majd Pizarro lövésébe lépett bele olyan szerencsétlenül, hogy a felpattanó labda majdnem behullott.

A második játékrészt egy veszélyes Schweinsteiger-löket vezette be, majd egy pontrúgásból előnybe került a Schalke, Lincoln 22 méterről tekert a léc alá. A Bayern erőtlenül támadgatott, a Schalke pedig tartotta az előnyt, Bordon bombája azért még megdolgoztatta Kahnt, majd Lincoln növelhette volna csapata és saját góljai számát, de a bal kapufa mellé helyezett. A gelsenkircheni siker azt jelenti, hogy Ralf Ragnick gárdája három ponttal vezet a Bayern előtt, amely zsinórban ötödször távozott vereséggel a Schalke otthonából.

Dortmundban Meissner fejesből és büntetőből is bevette a Ruhr-vidékiek hálóját, Hildebrand pedig megfogta Koller tizenegyesét, ezzel a svábok feljöttek a harmadik helyre a tabellán. Szabics Imre nem jutott szóhoz a találkozón.

Bundesliga, 25. forduló:
FC Schalke 04 - Bayern München 1-0 (0-0)
gól:
Lincoln (69.)

Borussia Dortmund - VfB Stuttgart 0-2 (0-1)
gól: Meissner (43., 91. - 11-esből)
piros lap: Wörns (91.), illetve Meira (48.)