Vágólapra másolva!
Pápán láthattak először bajnoki meccset a magyar futballszurkolók a 2005-ös évben, azonban a Veszprém megyei kisváros drukkereinek nem telt sok örömük benne, hiszen csapatuk 2-1-es vereséget szenvedett a vendég Diósgyőrtől. A bajnoki címre hajtó Debrecen nehezen tudta csak legyőzni a Honvédot, míg az Újpest könnyedén verte a Fehérvárt.

Arany Ászok Liga, 16. forduló:
Lombard Pápa FC - Diósgyőr BFC 1-2 (0-1)
Pápa, 1600 néző
v.: Kassai
Pápa: Szép - Farkas V., Miclea, Farkas A., Geri - Kincses (Szabó Z. 58.), Mutica (Lászka 41.), Szabó T., Somfalvi - Hercegfalvi, Medved (Tüske 58.)
Diósgyőr: Urai - Mogyorósi, Gáspár, Máté, Dianu - Müller, Katona, Mogyoródi (Virágh a szünetben), Vitelki (Halgas 60.) - Tisza (Gajda 80.), Siminic
gól: Szabó T. (81., 11-esből), illetve Müller (10.), Tisza (70.)
sárga lap: Miclea (11.), Szabó Z. (75.), illetve Katona (4.), Tisza (11.), Urai (61.), Halgas (62.), Máté (81.)

10. perc: jobb oldali diósgyőri beadás után az elalvó védők között Tisza továbbtolta a labdát, az érkező Müller középről az ötösről, ballal az elfekvő Szép mellett a kapu közepébe lőtt (0-1).

70. perc: Farkas A. a 16-os előtt az ellenfélhez, a diósgyőri Tiszához játszott, a fürge csatár kilépett, átcselezte Farkas Viktort, majd 9 m-ről a balösszekötő helyéről jobbal laposan lőtt a kapu jobb oldalába (0-2).

81. perc: Máté kezezésért megítélt büntetőből Szabó T. félmagasan vágta a labdát a kapu bal oldalába (1-2).

A rendkívül gyengén játszó Pápa ellen teljesen megérdemelten nyert a szervezetten védekező, okosan kontrázó Diósgyőr.