Vágólapra másolva!
Az őt és családját ért halálos fenyegetések miatt azonnali hatállyal befejezi bírói pályafutását Anders Frisk, a svédek világhírű labdarúgó-játékvezetője.

"Nem akarok belemenni a részletekbe, a lényeg az, hogy Anders rendkívül veszélyesnek ítélte a helyzetet, s ezért inkább visszavonul" - mondta a skandináv ország bírói testületének vezetője, Bo Karlsson.

Frisk legutóbb az FC Barcelona-Chelsea Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő első mérkőzése után került a támadások kereszttüzébe: Jose Mourinho, a 2-1-es vereséget szenvedő szigetországiak trénere azt állította, hogy kollégája, Frank Rijkaard a szünetben beszélt vele az öltözőben, és számon kérte rajta az angolok vezető gólját. A londoni klub - amely végül 5-4-es összesítéssel továbbjutott - Didier Drogba kiállítását is nehezményezte.

Frisk szeptemberben is egy csúnya ügy főszereplője volt: az AS Roma-Dinamo Kijev BL-találkozón valaki a lelátóról fejbe dobta egy öngyújtóval, és ő félbeszakította a meccset, mondván: a szervezők nem tudnak garanciát vállalni a testi épségéért.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) a 42 éves svéd játékvezetőt bízta meg a március 26-ra kiírt tallinni Észtország-Szlovákia világbajnoki-selejtező dirigálásával, de ha a szakember döntése végleges, más bírót kell kijelölnie az összecsapásra.