Vágólapra másolva!
A Magyar Labdarúgó Liga pénteki taggyűlésén Szieben László benyújtotta csütörtökön nyilvánosságra hozott lemondását, így megszűnt a két tagra olvadt elnökség mandátuma. Egyszersmind háromtagú ad hoc bizottság alakult, amely a 60 napon belül összehívandó tisztújító közgyűlésig irányítja az MLL-t. A testületet klubtulajdonosok és elnökök alkotják: a győri Tarsoly Csaba, a debreceni Szima Gábor és a szolnoki Ferencz Gábor. A bizottság legfőbb feladata, hogy előkészítse az MLL tisztújítását.

A taggyűlést követő sajtótájékoztatón Tarsoly Csaba elmondta, azt szeretnék, ha a kötelező tisztújítást egybeköthetnék az éves rendes közgyűléssel. "Az ad hoc bizottság az elnökség jogköreit veszi át, s fontos, hogy a lehető leggyorsabban ügyvezetőt válasszunk. Azt gondolom, kapcsolatunk olyan volt eddig Szieben Lászlóval, hogy nem lesz gond a napi ügyek átvételével" - mondta a győri klubot irányító vezető.

Tarsoly Csaba megköszönte a távozó elnök munkáját, ugyanakkor azt is megemlítette, hogy mindenképpen változtatni kell a liga struktúráján. "Az a szándékunk, hogy egyszerűsítsük a felépítést, kisebb, hatékonyabb szervezet szükséges" - tette hozzá az ETO tulajdonosa.

A taggyűlésen jelen volt Bozóky Imre, a Magyar Labdarúgó Szövetség múlt hétfőn újjáválasztott elnöke is, aki már korábban jelezte, hogy szerinte át kellene szervezni az MLL-t. "Úgy vélem, hogy jól együttműködünk majd az ad hoc bizottsággal és a tulajdonosokkal, hiszen velük kell kialakítanunk az MLL-hez kapcsolódó álláspontokat. A szövetség május 30-i közgyűlése határozza majd meg a profi futball felépítésének jövőjét" - mondta az MLSZ első embere.

Bozóky Imre a sajtótájékoztatón nem kívánt részletesen reagálni Szieben azon kijelentéseire, amelyek szerint az MLSZ számos rossz döntése nehezítette meg a klubok mindennapjait. Az MLL távozó elnöke szerint az UEFA-tól a licencadónak utalt pénz nem jutott el a ligához, továbbá hogy az európai szövetség figyelmeztetést küldött az MLSZ-nek, mivel három csapatnak nincs leadva a működésre jogosító engedélye. "Addig mindenkinek joga van a véleménynyilvánításra, amíg nem sérti mások személyiségi jogait. Én egyelőre nem kívánok véleményt nyilvánítani ezeken a fórumokon, csak a legvégső esetben tartom ezt megoldásnak" - hangsúlyozta Bozóky.

Szieben László megismételte: az MLSZ-vezetőkkel egyre jobban elmérgesedő viszonya vezetett a szakításhoz. A távirati irodának adott nyilatkozata szerint szinte semmiben sem értett egyet Bozókyékkal. "Ebben az esetben pedig nincs más választás, valakinek mennie kell. A liga az MLSZ egyik szervezete, ezért én mondtam le" - jegyezte meg Szieben László, akit 2003. november 4-én 2008-ig szóló mandátummal bíztak meg.