Vágólapra másolva!
A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) csütörtöki elnökségi ülése után lemondott posztjáról Szieben László, a Magyar Labdarúgó Liga (MLL) elnöke. A sportvezető az ülésen elhangzottak miatt távozik a liga éléről.

"Az MLSZ vezetése nyíltan értésére adta az elnökség profikat képviselő tagjainak, hogy csak akkor lesz munkabéke, ha a fejemet az asztalra teszik. Nos, én magamtól odateszem, mert ilyen vezetéssel nem kívánok együttműködni" - mondta Szieben, aki 2003 novemberében ügyvezető igazgatóból lett az MLL elnöke.

Szieben szerint az MLSZ elnökségi ülésén kiderült, hogy az európai szövetség (UEFA) 800 ezer svájci frankot utalt át a licencadónak, amely az UEFA nyilvántartása szerint az MLL, azonban ebből egyetlen forint sem jutott el a profi csapatokhoz, illetve a ligához. A távozó elnök úgy véli, az összeg az MLSZ mérlegadatainak a korrekcióját szolgálja.

"Azonban nem csak ez okozott meglepetést az ülésen, ugyanis az UEFA figyelmeztetést küldött a szövetségbe, ami a ligába egyébként már nem jutott át, miszerint három csapatnak, a Kaposvárnak, a Vasasnak és a Nyíregyházának nincs leadva a működésre jogosító licence. Amúgy ezért az UEFA 30 ezer frankra megbüntette az MLSZ-t, illetve ennyivel kevesebbet utalt a licencadminisztráció elvégzőjének. Ez szintén észrevehetetlen volt a ligában" - fogalmazott Szieben, aki nem kíván visszavonulni a futballtól, ugyanis a jövőben minden hétfőn tájékoztatót akar tartani a csapatok számára, hogy dokumentumokkal igazolva világosítsa fel az érintetteket, hol "vezeti meg" a klubokat az MLSZ.

Szieben továbbá bűnnek tartja, hogy az MLSZ közgyűlése február 28-án visszatartott információk alapján választotta meg az új vezetőségét. Sziebent az utóbbi hetekben a klubok és az MLSZ részéről egyaránt számos támadás és kritika érte, hogy a ligába befolyó összegekből nem jut el elég pénz a csapatokhoz.