Vágólapra másolva!
Július 18. és 29. között Budapesten, pontosabban a Láng Vasas sporttelepén vendégeskedik nyári sporttáborával a világ egyik legnépszerűbb és legsikeresebb labdarúgóklubja, az AC Milan.

A kétszer ötnapos programsorozaton 150-150, 6-16 éves ifjú vehet részt, az egyhetes (július 18-22., 25-29.) turnus 55 000, míg a kéthetes (július 18-29.) 92 ezer forintba kerül. A jelentkezéseket péntektől várják a szervezők, valamint a tábor szponzorai.

Az olasz klub részéről szakavatott trénerek segítik majd a naponta 9-től 16.30-ig tartó gyakorlásokat. Az "edzőtáboroknál" nincs technikai megkötés, vagyis akár a sportágat még kevésbé ismerők is vállalkozhatnak a feladatok végrehajtására. Örök emléket jelenthet majd, hogy valamennyi fiatalembernek két garnitúra mezt és nadrágot, két sportzoknit, hátizsákot és bizonyítványt ad az AC Milan.

"Ez egy gyönyörű kezdeményezés a fiatalok számára. Örülök annak, hogy Ázsia, Amerika és Nyugat-Európa után olyan országba érkezünk, ahol tradicionális sportág a labdarúgás. Csodálatos élménnyel gazdagodnak a gyerekek, biztosan lelkesíti majd őket a lehetőség" - mondta a kilencvenes évek egyik milánói sztárja, a vb-2., Bajnokok Ligája-győztes Daniele Massaro, aki tervei szerint több napot is eltölt majd a futballpalánták társaságában.

Az olasz labdarúgást jól ismerő, többszörös világválogatott Détári Lajos bízik abban, hogy a táborozást szervező sztárklub jelenlegi keretéből is ellátogat majd egy-két klasszis Budapestre.

"Már most biztos, hogy a kezdeményezés fellendíti a hazai labdarúgást. Hatalmas lehetőséget jelent a Milan tábora. Bízom abban, hogy hosszú távú együttműködés veszi kezdetét" - jegyezte meg a ma is népszerű Döme.

Détári kijelentésére egyébként úgy reagáltak az AC Milan Budapesten lévő képviselői, hogy rövid időn belül az ország más pontjain is szeretnének edzőtáborozást tartani.