Vágólapra másolva!
A West Bromwich Albion a Birmingham City ellen megszerezte idei harmadik győzelmét a Premier League-ben, s ezzel - a Norwich City mellett elsuhanva - elmozdult a tabella utolsó helyéről. A másik mérkőzésen az idén vérszegényen szereplő Blackburn a negyedik helyezett Everton otthonából hozta el a három pontot.

Bryan Robson csapata még nem mondott le a bennmaradásról, ami meglátszott a derbin is, hiszen Geráék nem ismertek elveszett labdát, és rendkívül harcosan játszottak a városi rivális Birmingham City ellen.

A második félidő nyolcadik percében Gera harcolt ki egy szögletet, amelyet Richardson végzett el, s a bekanyarodó labdát Clement 7 méterről fejelte a kapuba. Bő tíz percre rá a balszélen kevergetett Greening, beadását a hosszú oldalon érkező Kevin Campbell lőtte kapura 5 méterről, s a labdát a gólvonalnál álló vendégkapus Taylor már csak beljebb tudta segíteni.

Sikerével a WBA feljött a 19. helyre, és mivel egy meccsel kevesebbet játszott riválisainál, vesztett pontok tekintetében nem áll rosszabbul a 24 pontos Southamptonnál. A "gond" mindössze annyi, hogy az elmaradt találkozón Londonba, az éllovas Chelsea stadionjába látogat majd a birminghami egylet. Ettől függetlenül a vasárnap is jól játszó Gera Zoltán vezérletével a West Brom egy jó hajrával még elérheti az üdvösséget és első osztályú tagságot jelentő 17. helyet.

A Blackburn Rovers szintén a "menekülés a győzelembe" taktikát választotta, és ezzel elszomorította az Everton-drukkereket, akik úgy számoltak, hogy kedvenceik hozzák a kötelezőt, és otthon bedarálják a Roverst, de Stead gólja miatt a vendégek örülhettek.

Premier League, 28. forduló:
West Bromwich Albion - Birmingham City 2-0 (0-0)
WBA:
Hoult - Albrechtsen, Gaardsoe, Clement, Robinson - Gera, Wallwork, Richardson (Scimeca, 91.), Greening - Campbell, Horsfield (Kanu, 86.).
Birmingham: Taylor - Tebily (Lazaridisz, 37.), Cunningham, Upson, Clapham - Johnson, Diao (Anderton, 68.), Clemence, Gray (Blake, 68.) - Pandiani, Heskey.
gól: Clement (53.), K. Campbell (64.)

Everton - Blackburn Rovers 0-1 (0-0)
gól: Stead (71.)