Vágólapra másolva!
Jó hajrájának köszönhetően magabiztos, 2-0-s győzelmet aratott az Aston Villa labdarúgócsapata az angol Premier League 29. fordulójának nyitómérkőzésén a Middlesbrough ellen. Az Arsenal Thierry Henry mesterhármasával 3-0-ra verte a Portsmouth csapatát, a Liverpool kikapott Newcastle-ben, míg a Crystal Palace emberhátrányban is pontot szerzett a MU ellen.

Az Aston Villa hazai pályán 2-0-s győzelmet aratott a Middlesbrough felett, a mérkőzés hőse az a Martin Laursen volt, aki augusztus óta először jutott szóhoz a birminghami együttesben. A dán középpályást még a nyáron szerződtette a Villa hárommillió fontért a Milantól, azonban augusztusban a Charlton ellen súlyos sérülést szenvedett.

"Túl hosszú ideig nem léphettem pályára, hiszen tavaly nyáron sérültem meg, most pedig már márciust írunk. Nagyon nagy várakozással tekintettem a mai meccs elé, csalódott voltam, hogy még nem bizonyíthattam a szurkolóknak" - nyilatkozta Laursen, aki a hazaiak első találatát jegyezte.

Az Arsenal magabiztos, 3-0-s sikert ért el a Portsmouth ellen, a három gólt a francia Thierry Henry szerezte. Szükségük is lesz a jó formára az Ágyúsoknak, ugyanis a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében 3-1-es hátrányból fogadják a német Bayern Münchent.

eredmények, Premier League, 29. forduló
Norwich City - Chelsea 1-3 (0-1)
gól:
McKenzie (64.), illetve J. Cole (22.), Kezman (71.), Carvalho (79.)

Aston Villa - Middlesbrough 2-0 (0-0)
gól:
Laursen (64.), Moore (79.)

Arsenal - Portsmouth 3-0 (1-0)
gól:
Henry (39., 53., 85.)

Crystal Palace - Manchester United 0-0
piros lap:
Lakisz (64., Crystal Palace)

Fulham - Charlton 0-0

Newcastle - Liverpool 1-0 (0-0)
gól:
Robert (70.)

Southampton - Tottenham 1-0 (0-0)
gól:
Quashie (51.)