Vágólapra másolva!
Az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) fegyelmi bizottsága nem indít eljárást José Mourinho, a Chelsea szakvezetője ellen, aki vasárnap, a Liverpool ellen 3-2-re megnyert Ligakupa-döntőn hergelte a Vörösök drukkereit, ugyanakkor figyelmeztetésben részesítette a portugál trénert.

A londoniak edzője Steven Gerrard 79. percben elért öngólja után középső ujját a szája elé téve szólította fel a liverpooli szurkolókat a hallgatásra, s Mourinhót tettéért a játékvezető a lelátóra parancsolta.

"Úgy érezzük, hogy amit tett, az nem minősül szabálysértésnek, így nem kezdeményezünk vizsgálatot. Ennek ellenére felhívtuk a figyelmét arra, hogy a jövőben próbáljon meg felelősségteljesen viselkedni" - áll az FA hivatalos közleményében.

Az angol szövetség fegyelmi bizottsága tíz mérkőzésre szóló eltiltással sújtotta David Pruttont, a Southampton játékosát, aki az Arsenal ellen szombaton 1-1-re végződött bajnoki összecsapáson kiállítását követően nem akarta elhagyni a pályát, lökdöste és nyomdafestéket nem tűrő kifejezésekkel illette a játékvezetőt. A futballista azóta már elnézést kért az eset miatt, ám ez sem hatotta meg az FA vezetőit, a 23 éves játékosnak ugyanis még hatezer font büntetést is be kell fizetnie.