Vágólapra másolva!
Focirégész nevű sorozatunkban leporoljuk a múlt emlékeit, és felidézzük a mai dátum legemlékezetesebb futballeseményeit. Nézzük, mi történt március 2-án!

1979-ben ezen a napon játszották az Interkontinentális-kupa döntőjének második felvonását. A még az előző év novemberében lejátszott első összecsapáson a Malmö FF (mivel a BEK-győztes angol Nottingham Forest nem vállalta a részvételt, így a fináléban alulmaradt svéd klub képviselte Európát) hazai pályán szenvedett 1-0-s vereséget a Libertadores-kupa-győztes paraguayi Olimpia Asuncióntól, így a visszavágó a dél-amerikai együttes sikerét ígérte.

Az asuncióni Defensores del Chaco stadionban a vártnál kisebb érdeklődés mellett léptek pályára a csapatok, a hazaiak és a vendégek is a svédországihoz képest öt-öt új labdarúgóval. Mindkét mester alaposan felforgatta tehát együttesét, az uruguayi Luis Cubilla kicsit jobb érzékkel, hiszen az Olimpia Alicio Solalinde, Miguel Michelagnoli, illetve Ingemar Erlandsson góljaival 2-1-re győzött, így 3-1-es összesítéssel hódította el a trófeát.