Vágólapra másolva!
Bár hétvégén nem tudott győzni a sereghajtó Numancia otthonában a Barcelona, még így is a katalánok jöttek ki jól a fordulóból, hiszen a második helyezett Real Madrid elszenvedte szokásosnak mondható vereségét a mumus Deportivótól. A hétközi, huszonhatodik fordulóban a Barcelona így nyolcpontos előnye birtokában mérkőzik a városi vetélytárs Espanyol ellen, míg a királyi gárda a dobogóra pályázó Betist fogadja a Bernabéuban.

A Barcelona ősszel Deco megpattanó lövésével győzött a városi rangadón, és most is a gránátvörös-kékek az esélyesek, bár az Espanyol továbbra is remekül szerepel. A Barcánál Belletti és Giuly szereplése is kérdéses volt, mindketten megsérültek a hétvégi bajnokin, de úgy tűnik, sikerült rendbe hozni őket, legalábbis a Marca szerint mindketten a kezdőcsapatban kapnak helyet.

Az Espanyolnál De la Pena a nagy hiányzó, de Ibarra és Alex is kérdőjeles, őket Jarque vagy Serrano pótolhatja, a kék-fehérek egyébként szívesen látott vendégek a Nou Campban, ugyanis 23 éve képtelenek nyerni.

A Real Madrid felemás mérleggel zárta az elmúlt hetet, előbb a Bajnokok Ligájában remek teljesítménnyel verte a Juventust 1-0-ra, majd szombaton negyedóra alatt elvesztette a Deportivo elleni összecsapást, és ezzel nem tudta kihasználni a Barcelona pontvesztését.

Vanderlei Luxemburgo nem számíthat a galíciak ellen megsérült Zidane-ra, és a betegeskedő Raúlra, Guti és Ronaldo azonban visszatérnek, a brazil fogadkozott is, hogy gólokkal válaszolna az őt kritizálóknak.

A Betisnél elvileg nem léphet pályára a mostanság bombaformát mutató Assuncao, akit kiállítottak a Valencia ellen, ám a madridiak úgy számolnak, hogy talán mégis ott lesz a szabadrúgás-specialista brazil, ugyanis idén már négy eltiltott játékos büntetését is eltörölték vagy felfüggesztették, akik így játszhattak a Real ellen. Rivas ellenben bokasérülése miatt biztos nem léphet pályára, és Fernando szereplésére is kevés az esély.

A harmadik helyen álló Sevilla is rangadót játszik, a bajnok Valencia ugyan idén nem kényezteti el szurkolóit eredményeivel, ám a Betis ellen már felvillantott valamit a régiből. Az új edzővel, Antonio Lópezszel ismét látványos játékot produkálták Barajaék és hasonlót kell nyújtaniuk az andalúzok ellen is, akik minden bizonnyal javítani akarnak a Santander ellen elhullajtott két pont után.

A Villarreal sem akar leszakadni, és ránézésre Forlanéknak lesz a legkönnyebb dolga, az utolsó előtti Mallorca várhatóan nem vitézkedik majd az El Madrigal-stadionban.