Vágólapra másolva!
A Magyar Labdarúgó Szövetség tisztújító közgyűlésén az egyetlen jelöltet, Bozóky Imrét választották ismét elnöknek a küldöttek. A szervezet első számú vezetője 1999. szeptember 25-én került pozíciójába, az akkori, kétfordulós választáson 62:46-os aránnyal győzte le Kovács Attilát. Ezúttal 87-en szavaztak Bozóky mellett, hatan ellene.

Bozóky Imre, a Magyar Labdarúgó Szövetség újabb öt évre megválasztott elnöke úgy véli, komoly és nagy volumenű feladatok megoldása előtt áll.

"A szervezeti struktúra olcsó és hatékony átalakítására mindenképpen szükség van, s remélhetőleg idén sikerrel rendezzük meg a női U19-es Európa-bajnokságot, valamint jövőre az UEFA-kongresszust. Ezenkívül reményeink szerint a horvátokkal közösen sikerrel pályázunk a 2012-es kontinenstornára" - fogalmazta meg főbb teendőit az MTI-nek Bozóky, aki nem számított arra, hogy ilyen nagy arányú támogatottsággal (87 igen, 6 nem) választják újra a küldöttek.

A sportvezető véleménye szerint a szervezet anyagi helyzetének sikeres konszolidációja és az elindított utánpótlásprogram miatt szavaztak neki ismét bizalmat.

"A futball példát mutatott, hiszen az amatőrök és a profik egyaránt engem támogattak az elnöki poszt betöltésére, így végre állandóság alakulhat ki, s be lehet fejezni a megkezdett programokat" - jelentette ki Bozóky.

A szervezeti struktúra átalakításával kapcsolatban konkrétumokkal nem tudott szolgálni, de a cél az lenne, hogy a csapatok által megtermelt pénz nagy része a kluboknál maradjon, s ne szervezeti költségekre használják fel.

A bajnoki rajt elhalasztásával kapcsolatban - melyről a közgyűlés utáni elnökségi ülésen döntenek - megjegyezte, hogy jobban örülne, ha az eredeti időpontban elkezdődne a pontvadászat.