Vágólapra másolva!
Hétfőn kora délután Lamperth Mónika belügyminiszter átadta dr. Bozóky Imre MLSZ-elnöknek és Lothar Matthäus szövetségi kapitánynak az MLSZ 01 rendszámot, így a válogatott immáron hivatalosan gurulhat az új Mercedes busszal. A csapat első útja kedden Ferihegyre vezet, ahonnan Isztambulba repül a Szaúd-Arábia elleni szerdai barátságos mérkőzésre.

Mint kiderült: a belügyminiszter asszony annak idején röplabdázott, de családjában kedvelik a futballt, különösen a fia, aki szívesen osztotta volna meg elképzeléseit Lothar Matthäus kapitánnyal. Mint a mama elárulta, fia a nemzeti együttes legnagyobb szurkolója, és tudja, hogy az emberek számára mennyire fontos a labdarúgás Magyarországon.

Ezek után Lamperth Mónika átadta a szövetség elnökének az új Mercedes busz rendszámát, amely stílszerűen MLSZ 01 lett, majd csendültek a pezsgőspoharak és a jelenlévők tiszteletkört tettek a járgánnyal a Puskás Ferenc-stadion körül. Az ünnepélyes ceremónia végén dr. Bozóky Imre annak a reményének adott hangot, hogy az új busz a válogatottal együtt jó irányt vesz a jövőben.

Lothar Matthäus azért angolul még szóba elegyedett Lamperth Mónikával, arról azonban nem érkezett információ, hogy a belügyminiszter átadta-e fia tanácsait a trénernek... Az új busszal egyébként a válogatott kedden az első útját Ferihegyre teszi meg, majd a csapat elrepül Isztambulba, ahol szerdán, magyar idő szerint 15 órakor Szaúd-Arábia ellen lép pályára barátságos mérkőzésen. A találkozót a Sport 1 televízió élőben közvetíti.

Bánki József