Vágólapra másolva!
A heti álomcsapatunk kissé különlegesnek számít abból a szempontból, hogy bár mindegyik topligában akadt esemény a hét végén, mégis két focista is be tudott kerülni a kevésbé magas színvonalúnak ítélt európai bajnokságokból. A belga pontvadászatot Philippe Clement, a holland élvonalat pedig Mark van Bommel képviseli csapatunkban. 
Vincent Planté (francia, SM Caen): A francia bajnokság újonca a múlt héten két bajnokit is játszott, és hogy ezeken egyetlen gólt sem kapott, viszont négy pontot is szerzett, az leginkább kapusának, Planténak volt köszönhető. A portás a Lens és a Lille ellen is bravúrok egész sorát mutatta be, és mindkét teljesítményéért nyolcas osztályzatot kapott.
Míchel Salgado (spanyol, Real Madrid): A királyi gárda jobbhátvédje nem a gólszerzésről híres, eddigi madridi pályafutása során öt és fél szezon alatt a bajnokságban mindössze kétszer volt eredményes. Most a Numancia ellen azonban ismét betalált, és az első félidőben is volt egy jó fejese, amit a hazaiak kapusa csak nagy bravúrral tudott kivédeni.Philippe Clement (belga, FC Bruges): Meglehetősen ritkán fordul elő, hogy egy középhátvéd tétmérkőzésen mesterhármast érjen el, de az FC Bruges védőjének sikerült végrehajtania ezt a bravúrt a hét végén az Oostende ellen. Igaz, az ellenfél nem késztette túlságosan nagy erőfeszítésre a bruges-ieket, hiszen a végeredmény 7-3 lett, de a bekként elért három gól így is elismerést érdemel.Gaetano de Rosa (olasz, Reggina): A Reggio Calabria-i kiscsapat messze a várakozásokat felülmúlva szerepel a Serie A-ban, immár a hetedik pozíciót foglalja el a tabellán. A hét végén a Reggina a Lazio ellen győzött, és a három pontot érő találatot a középhátvéd, De Rosa szerezte az utolsó percekben. A gól ugyan rendkívül szerencsés volt, ám a bekk az egész meccs során kimagasló teljesítményt nyújtott.Celestine Babayaro (nigériai, Newcastle United): A Szarkák pár hete igazolták a balhátvédet a Chelsea-től, és a nigériai focista rögtön a kezdő tizenegybe került - a transzfer tehát egyelőre mindkét félnek bejött. Különösen, hogy Babayaro remekül futballozik, a hét végi FA-kupa-mérkőzésen a Coventry City ellen is kiválóan játszott, ráadásul gólt is szerzett.
Paul Freier (német, Bayer Leverkusen): Nem akármilyen alkalom lehetett a Leverkusen jobbszélsője számára a hét végi bajnoki, hiszen egykori klubja, a VfL Bochum ellen lépett pályára, de Freiert nem zavarták a régi szép emlékek abban, hogy egy góllal és egy gólpasszal járuljon hozzá a gyógyszergyáriak győzelméhez.Mark van Bommel (holland, PSV Eindhoven): A Philips-gyáriak középpályásáért a nyáron minden bizonnyal nagy versenyfutást rendeznek majd a sztárklubok, hiszen Van Bommel immár hónapok óta pazar formában futballozik. A múlt héten az FC Volendam elleni kupameccsen két gólt ért el, majd az RKC Waalwijk elleni bajnokin három gólpasszt is adott.Teodorosz Zagorakisz (görög, Bologna FC): Amikor a hellén futballistát tavaly nyáron az Eb legjobb játékosának választották meg, akkor sokan csak legyintettek, mondván, Zagorakisz sohasem lesz képes megismételni azt a teljesítményt. Nos, a középpályás eddig csakugyan nem villogott a Bologna színeiben, de most a Milan ellen megmutatta, hogy megfelelő taktikai feladattal ellátva rendkívül hasznosan és jól tud focizni: nagy szerepe volt abban, hogy a rossonerók jobbára helyzetet sem tudtak kidolgozni.Ronaldinho (brazil, FC Barcelona): A katalán gárda egy félidőn keresztül szenvedett a Sevilla FC otthonában a hét végén, hogy a szünet után káprázatosan futballozzon, és ebben elsősorban Ronaldinho volt a főszereplő. A rendre a bal oldalon helyet kapó futballista egy szenzációs gólpasszt adott Etoónak, majd maga is betalált, és több rendkívül látványos megmozdulása is volt.
Markus Schroth (német, 1. FC Nürnberg): A nürnbergi gárda nem kis meglepetést okozott azzal, hogy idegenben szerzett három pontot a VfB Stuttgart ellenében. A szászok legjobbja a meccsen a csatár Schroth volt, aki kétszer is eredményes volt, egy alkalommal pedig gólpasszt adott csatártársának, Marek Mintálnak.Wayne Rooney (angol, Manchester United): A MU szupertinije az elmúlt hetekben nem nagyon villogott, de a hét végén a Middlesbrough elleni FA-kupa-mérkőzésen ismét megmutatta, hogy nem véletlenül tartják olyan nagy tehetségnek. Rooney két szebbnél szebb találatot ért el, és főszerepet vállalt a Vörös Ördögök továbbjutásában.