Vágólapra másolva!
A német rendőrség négy személyt őrizetbe vett, akiknek vélhetően közük van a héten kirobbant labdarúgó bundabotrányhoz. Az előállítottak közül ketten horvát állampolgárok, s egyikük a Focus magazin értesülése szerint közölte: az élvonalbeli Hertha BSC három futballistája is érintett a vesztegetési ügyben.

A gyanúsított egy fogadóirodában ötszámjegyű összeget nyert tavaly szeptemberben, amikor a Német Kupa 2. fordulójában a Dárdai Pált is foglalkoztató berlini gárda óriási meglepetésre 3-2-re kikapott a területi bajnokságban szereplő Eintracht Braunschweigtől úgy, hogy a kiesésről egy Hertha-öngól döntött.

A fővárosi klub határozottan cáfolta a lapinformációt: "Ezt száz százalékig kizárhatjuk, sőt, jogi lépéseket teszünk a rágalmazók ellen" - közölte az egyesület egyik illetékese.

Az ügy főszereplője, Robert Hoyzer játékvezető - aki állítólag öt mérkőzésen is úgy dirigált, hogy saját sportfogadásait juttassa előnyhöz - csütörtökön elismerte bűnösségét.

A jogászok jelenleg azt vizsgálják, hogy indítható-e büntetőjogi eljárás a sípmester ellen. A Stern című magazin korábban arról számolt be, hogy a bírónak horvát maffiakapcsolatai is vannak.