Vágólapra másolva!
Csütörtök este megszületett a megegyezés Nicolas Anelka ügyében a Manchester City és a Fenerbahce között. Eszerint a törökök hétmillió angol fontot (kb. 3,4 milliárd forint) fizetnek a francia csatárért, aki valószínűleg három évre szóló szerződést köt majd az isztambuli klubbal.    

Anelka leigazolása 2002 nyarán még 13 millió fontba került a Citynek, igaz, a franciát akkoriban még sokkal többen tartották a világ egyik legjobb támadójának. A mostani vételár mégis kicsit alacsonynak tűnik, főként annak tükrében, hogy a mancheszeriek néhány hónapja még nem voltak hajlandóak 10,1 millió font alá menni, amikor a Lyonnal tárgyaltak Anelka eladásáról.

Anelka nem számít könnyű esetnek, 25 éves korára megfordult már a Paris Saint-Germainben, az Arsenalban, a Real Madridban és a Liverpoolban is, s a hírek szerint ezúttal is azért áll tovább, mert összerúgta a port Kevin Keegan vezetőedzővel. A csatár az utóbbi időben állítólagos hátfájdalmai miatt nem játszott a Manchester Cityben, orvosi vizsgálatnak azonban nem volt hajlandó alávetni magát.