Vágólapra másolva!
Az E.ON Hungaria Rt. hamarosan megállapodást köt a zalaegerszegi labdarúgócsapatot működtető ZTE FC Rt.-vel egy, az éves szponzorációs támogatáson felüli azonnali segítségnyújtásról.

Magyarország vezető energiaszolgáltató vállalata nem kívánta elárulni, hogy mekkora összegű gyorssegélyről van szó, a távirati iroda információi szerint azonban a cég az éves 100 millió forintos támogatáson túl most tízmilliós nagyságrendű összeget ajánlott fel.

Az E.ON segítsége révén lehetővé válik, hogy Gellei Imre vezetőedző és a sikeres játékhoz szükséges futballisták a ZTE-nél maradjanak, illetve esetlegesen új játékosok kerüljenek a klubhoz.

Az elmúlt években jelentős, mintegy 450 millió forintos adósságot halmozott fel a zalaegerszegi futballklub. A nemrégiben még nemzetközi sikereket is arató ZTE anyagi gondjainak megoldása érdekében a csapat főszponzora támogatja egy új típusú - a klub eredményes gazdálkodását hosszú távon biztosítani képes - finanszírozási rendszer kidolgozását, és az elképzelések szerint részt is vesz a munkában.

Konrad Kreuzer, az E.ON Hungaria Rt. igazgatóságának elnöke ezzel együtt úgy véli, hogy a hiányzó összegeket nem egyedül, hanem a városi önkormányzattal és a többi szponzorral közösen kell előteremteni.

A gyorssegély nyújtásához garanciákat kér annak érdekében, hogy a támogatás a megfelelő helyre jusson el, vagyis az a sikeresen működő szakmai stáb és a játékosok megtartását szolgálja.