Vágólapra másolva!
Székelyudvarhelyen véget ért a Fradi egyhetes erdélyi edzőtáborozása. A túra kispályás mérkőzéssel és annál lényegesen tovább tartó autogramosztogatással fejeződött be, a zöld-fehér labdarúgók pedig nem tudtak betelni azzal a szeretettel, amiben a hét nap során részesítették őket a székelyföldi drukkerek.

Több ferencvárosi futballista el sem tudta képzelni, hogy Budapesttől 600 kilométerre ennyien és ennyire szeretik a Ferencvárost. Most már viszont tudják, hiszen az egyhetes szovátai edzőtábor idején akkora népszerűségben volt részük Lipcseiéknek, hogy azt magyar labdarúgó mostanában nemigen tapasztalhatta meg.

Igaz, emellett kőkemény felkészülést vezényelt László Csaba vezetőedző, aki nem mellékesen Székelyudvarhely mellett egy kis faluban, Hodgyán született. "Elsősorban nem ünnepeltetni jöttünk magunkat, hanem edzeni. A tervezett munkát tökéletesen sikerült elvégeznünk. Természetesen azért jólesett az itteni emberek szeretete, ami megkönnyítette a játékosok számára is a megpróbáltatásokat" - mondta a tréner.

A zöld-fehérek egyébként a Medve-tó körüli futások mellett a híres parajdi sóbányában - három kilométer mélyen - ugyancsak edzésen vettek részt, ahol lépcsőzés volt a feladat, miként olyan gyakorlás is akadt, ahol a hegyre szánkóval kellett felfutniuk a játékosoknak, majd onnan azzal lecsúszni a kiindulópontra.

Mindez a brazil Leandrónak okozta a legnagyobb örömet, mivel ilyen "játékszerrel" még életében nem találkozott. A szovátai főhadiszálláson, a Danubius Hotelben lesték a fradisták minden kívánságát, miként a székelyudvarhelyi közönségtalálkozón, majd a kispályás mérkőzésen is hatalmas sikert aratott a Ferencváros. Az FC Budvár fiataljai ellen 8-0-ra nyertek Husztiék, ám ezúttal nem a győzelmen volt a hangsúly, hiszen az aláírásosztás kétszer annyi ideig tartott, mint a meccs.

A székelyföldi rajongók alig akarták elengedni az FTC-futballistákat, ami igencsak meghatotta Szűcs Lajost, a gárda válogatott kapusát. "Hihetetlen az a szeretet, ami bennünket itt körülvett. László Csaba kegyetlenül meghajtotta a csapatot, ez az egy hét mégis úgy elrepült, mint alapozás még soha. Mindez elsősorban az itteni emberek kedvességének köszönhető. A fizikai mellett lelkileg is feltöltődtünk, a magam részéről pedig nyáron a családdal biztosan visszatérek Székelyföldre."

A kispályás meccs végén a székelyudvarhelyiek vacsorával köszöntek el a Ferencváros küldöttségétől, ezt követően pedig a magyar bajnokcsapat tízórás utazás után csütörtök hajnalban érkezett haza az Üllői útra. László Csaba vezetőedző pénteken két edzést vezényel, a hétvégére viszont szabadságot ad játékosaink, majd a gárda február 12-től Cipruson edzőtáborozik, ahol öt edzőmérkőzés vár a zöld-fehérekre.

Bánki József