Vágólapra másolva!
Az Anfield Road után a Vicarage Road-i összecsapáson is Steven Gerrard találata döntött, azaz a Liverpool 1-0-ra nyert a Watford otthonában, s kettős győzelemmel jutott az angol Ligakupa cardiffi döntőjébe.

eredmény, Ligakupa-elődöntő, visszavágó
Watford - Liverpool 0-1 (0-0)
Vicarage Road, 19 797 néző
v.: Riley
Watford: Jones - Darlington, Cox, Demerit, Chambers - Devlin (McNamee, 80.), Gunnarsson (Dyer, 77.), Mahon, Ardley - Bouazza (Webber, 56.), Helguson
Liverpool: Dudek - Carragher, Pellegrino, Traore, Riise - Finnan, Gerrard (Potter, 90.), Hamann, Biscan, Baros (Sinama Pongolle, 85.; Luis Garcia, 89.) - Morientes
gól: Gerrard (77.)

Álmokat szőttek a watfordiak, de a nagyobb tudás ellen nem találták az ellenszert a Liverpool elleni Ligakupa-elődöntő visszavágóján. A Premier League-ben szereplő nagycsapat számtalan helyzetet elpuskázott a találkozó során, az élen Fernando Morientes járt.

A végső győzelmet és továbbjutást végül Gerrard biztosította be, aki a 77. percben szerezte gólját.

"Már a bajnokságban is kipróbáltuk a 4-5-1-es játékrendszert, ezúttal a kupában is bevált. Elterveztük, mit szeretnénk játszani, s meg is valósítottuk azt. Nehéz volt mindkét meccs, de most már a fináléra kell koncentrálni, nagy élmény lesz 70 ezer ember előtt pályára lépni. Profiként csak egy célja lehet az embernek: annyi döntőt vívni, amennyit csak tud" - nyilatkozta a mérkőzés hőse.

A döntőre Cardiffban, Millennium-stadionban kerül sor február 27-én, a Liverpool ellenfele a Manchester United vagy a Chelsea lesz.