Vágólapra másolva!
Nem sikerült eltávolodnia a kiesési zónától a Blackburn Roversnek, miután a Bolton Wanderers a szenegáli El-Hadji Diouf - vitatott - góljával 1-0-ra győzött az Ewood Parkban, a Premier League 24. fordulójának hétfő esti zárómérkőzésén.

Diouf az utóbbi időben nem éppen a labdarúgópályákon nyújtott teljesítménye miatt került a címlapokra Angliában, s a Rovers elleni meccsen sem ő volt a sportszerűség megtestesítője. A szenegáli csatárt 2004 őszén egyszer már három meccsre eltiltották, miután a portsmouthi De Zeeuwöt leköpte, január 4-én pedig - egy birminghami nézőt juttatott hozzá egy ilyen - nem túl gusztusos - ereklyéhez.

Utóbbi meccsen gólt lőtt és 2-1-re nyert is a Wanderers a Birmingham City vendégeként, hétfőn este pedig újfent betalált Diouf. Most nem köpött, a góljáról viszont még fognak beszélni a blackburni drukkerek, ha - tegyük fel - egy ponton múlik majd a Rovers Premier League-tagsága.

A 76. percben az afrikai támadó betört a 16-oson belülre, s a kifutó Friedel bár nem ért hozzá, a Liverpoolból kölcsönbe érkezett Diouf nagyot esett, amit a játékvezető "megevett". A sors, illetve a hazaiak amerikai kapusa majdnem megbüntette, hiszen Friedel kivédte a "sértett" büntetőjét, ám a kipattanót belőtte a balhés csatár.

Gólja után Sam Allardyce szinte azonnal le is cserélte Dioufot, akit nem éppen tapsviharral fogadott a közönség. A tréner a meccs után leszögezte, nem a "furcsa gól" vagy a közönség miatt hívta le a támadót, hanem mert rosszul játszott. "Megnyerte nekünk a meccset, ennél többet nem tehetett. Az igazat megvallva azonban nem játszott jól Diouf, s már korábban eldöntöttem, hogy le fogom cseréni. Igaz, szerencsés győzelmet arattunk, ám máskor meg mi vagyunk pechesek. Egyébiránt meglehet, a bíró szemszögéből jogosnak tűnt a 11-es" - fogalmazott Allardyce.

A Blackburn menedzsere, Mark Hughes a szenegáli támadó színészkedésén kívül arról is beszélt, hogy a futballistának a 76. percben már nem kellett volna a gyepen lennie: "Súlyosan szabálytalankodott Andy Todd ellen, amiért csak sárga lapot kapott. Egyébként pedig a bíróknak ismerniük kellene a játékosokat, hiszen csak úgy hozhatnak korrekt döntéseket."

A Bolton középpályása, Gary Speed is bevallotta, Diouffal szemben nem szabálytalankodott Friedel: "Megnéztem televízión az esetet, és valóban, ez nem volt büntető. Néha az ilyen eseteket is befújják a bírók, néha nem, nekünk viszont ez mindössze a második vagy a harmadik 11-esünk volt az idei szezonban."

Premier League, 24. forduló:
Blackburn Rovers - Bolton Wanderers 0-1 (0-0)
v.: Steve Bennett
Blackburn:
Friedel - Neill, Todd, Mokoena, Matteo - Emerton, Savage, Thompson, Pedersen - Bothroyd (Johnson, 62.), Gallagher (Stead, 62.).
Bolton: Jaaskelainen - Hunt, Ben Haim, N'Gotty, Gardner - Nolan, Okocha (Davies, 52.), Campo, Speed - Jannakopulosz (Pedersen, 67.), Diouf (Fadiga, 78.).
gól: Diouf (77.)