Vágólapra másolva!
Decemberben az itáliai sajtó egyszer már összeboronálta Torghelle Sándort az AS Romával, s pár napja a csizmás ország újságírói újfent arról cikkeztek, hogy az Angliában légióskodó magyar támadó az örök városba költözhet.

A tribalfootball.com nevű, átigazolási hírekre specializálódott oldal szerint Torghellét már fél éve figyelik az anyagi gondokkal küszködő rómaiak, és elégedettek azzal, amit a csatár a magyar válogatottban nyújtott. Minden bizonnyal nem az Angliában mutatott teljesítményére, hanem a vb-ezüstérmes németek elleni kaiserslauterni duplájára figyeltek fel az olaszok, akiknél azért jó pár remek (sőt, világklasszis) gólvágó is van - Montella 17 találattal vezeti a góllövőlistát, míg Totti 10-nél jár. Ám a sztárok - a klub nem túl fényes anyagi helyzete miatt - meglehet, nyáron elhagyják a jelenleg hatodik együttest.

A rómaiak közeledéséről Torghelle így nyilatkozott a Virgilio nevű itáliai újságnak: "A Crystal Palace-nál még csak akklimatizálódom, de tisztában vagyok vele, hogy nyáron klubot válthatok. Tudom, hogy egy olasz klub, közelebbről a Roma régóta figyel, és természetesen engem sem hagy hidegen egy esetleges olaszországi lehetőség."

Torghelle mindeközben a Nemzeti Sportnak adott nyilatkozatában leszögezte: Olaszországból még senki nem kereste.

A csatár londoni csapattársa, Király Gábor a közelmúltban - annak kapcsán, hogy a támadó még a CP-ben sem stabilizálta a helyét - a következőket nyilatkozta: "Nem szabad elfeledni, hogy Sanyi még csak 22 éves, és senki nem tudja ilyen fiatalon megváltani a világot. Neki még szüksége van a rutinra, hiszen a magyar NB I-ből egyből a Premier League-be igazolt. Ahogy megváltozott az edzésmunkája, fokozatosan veszi fel a ritmust, és egyre inkább beépül az angol közegbe."

"Edzőnk nem sürgeti Sanyit, aki még 3 év múlva is fiatal lesz. Ha már 28 vagy 30 éves lenne, akkor megérteném a fanyalgókat, de szerintem vele semmi probléma nincsen. Jól érzi, hogyan kell használnia a testét, kevesebbszer veti be a könyökét, kezdi érezni, hogy miről szól az egész játék. Nincs elfelejtve Torghelle, hiszen gyakran helyet kap a keretben, és a pályán is lehetőséget szokott kapni."

A Crystal Palace jelenleg 17. az angol Premier League-ben, s a dél-londoni egylet szombaton - Torghelle nélkül, de Királlyal a kapuban - 3-0-ra legyőzte a Tottenhamet. A következő fordulóban Gera Zoltán csapatához, a West Bromwich Albionhoz látogat az újonc gárda.