Vágólapra másolva!
Könnyedén tartotta otthon a három pontot a listavezető Bayern München a Hamburg ellen, a Bundesliga tavaszi szezonjának nyitómérkőzésén.

Csak az Olimpiai Stadion talaj alatti fűtőberendezésének volt köszönhető, hogy egyáltalán lejátszották a mérkőzést, a kezdő sípszó előtt ugyanis tetemes hómennyiség zúdult a pálya gyepére.

Az első húsz percben még téli álmukat aludták a bajorok, az első helyzet is a vendégek előtt adódott, Barbarez fejese után azonban Kahn bravúrral kiütötte a - fehér talaj miatt ekkor még narancssárga - labdát.

Ennyi figyelmeztetés elég is volt a müncheniek, hogy felocsúdjanak: a 22. percben egy bal oldali szabadrúgást követően Pizarro megelőzte a rossz ütemben felugró hamburgi kapust és négy méterről a hálóba csúsztatott (1-0). A félidő végén egyenlíthetettek volna a vendégek, de Kahn hárította Takahara közeli próbálkozását.

A szünet után tíz perc alatt eldöntötte a meccset a Bayern, igaz, ehhez nagyban hozzájárult a hamburgi védelem sorozatos szerencsétlenkedése is. A 48. pecben Makaay és Schweinsteiger kényszerítője után utóbbi küldte kapura a labdát, amelybe hiába ért bele a kapus és egy védő is, becsorgott a jobb sarokba.

Az 55. percben Makaay egy pattanás után, szép mozdulattal, mintegy 15 méterről "vaktában" a hálóba emelt egy hosszan előreívelt labdát, és ezzel beállította a 3-0-s végeredményt.

Bundesliga, 18. forduló:
Bayern München - Hamburg 3-0 (1-0)
gól:
Pizarro (22.), Schweinsteiger (48.), Makaay (55.)