Vágólapra másolva!
Stefan Effenberg, az egykori 35-szörös német válogatott labdarúgó elvette barátnőjét, Claudiát, akivel lassan három éve együtt élt. Claudia vezetékneve Strunz: a korábbi 41-szeres német válogatott labdarúgó, és Effenberg bayernes klubtársa, Thomas Strunz exfeleségéről van szó.

"Effe" és Frau Strunz szilveszter napján, a floridai Sanibel Island trópusi szigetén fogadtak egymásnak örök hűséget. Hogy mennyire lesz örök ez a hűség, azt most még nem tudni; a 39 éves Claudiának ez a harmadik, Effenbergnek a második esküvője. Előbbinek két, utóbbinak három gyermeke van.

Effenberg és Claudia 2002 májusában jött össze. Legendásan nagy és vad szerelem az övék; már tavaly augusztusra kitűzték az esküvőt, ám utána - hivatalosan egy hurrikánra hivatkozva - lemondták, majd szeptemberben azt is bejelentették, hogy különválnak. Igen ám, de októberben már kibéreltek Hamburgban egy közös lakást, részben azért, mert egyrészt Claudia ott él két gyermekével, a 6 éves Lucyval és a 4 éves Tommyval, s Lucy már meg is kezdte az általános iskolát.

Effenberg egyébként 2003 szeptemberében vált el feleségétől, Martinától, három gyermeke édesanyjától, míg Claudia egy hónappal később tette meg ugyanezt második férjével, Thomasszal.

Az esküvőnek egyébként azért volt a floridai Sanibel Island a színhelye, mert Effenberg a szomszédban, Fort Myersben lakik. A boldogító igent Effenberg jogi képviselője, Christine Wright előtt mondták ki - az Egyesült Államok törvényei ezt lehetővé teszik.

Ch. Gáll András