Vágólapra másolva!
Az elmúlt napokban Szkukalek Igor és Pinte Attila próbajátékon vett részt az osztrák labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő Admira Wacker együttesénél. A két játékos pályára lépett a SC Zwettl elleni, 5-0-s győzelemmel véget ért edzőmeccsen.

"Csütörtökön és pénteken két-két edzésen vettünk részt, szombaton pedig előkészületi meccset játszottunk egy helyi negyedosztályú együttessel. Végig a pályán voltam, az első félidőben középpályásként, a másodikban pedig balhátvédként szerepeltem. Szünet után Attila is szóhoz jutott, s gólpasszal járult hozzá az 5-0-s győzelemhez. Az Admira vezetői elégedettek voltak velünk, s azt ígérték, jelentkeznek. Eddig még nem kerestek, s az igazat megvallva, nem tartom reálisnak, hogy náluk folytassam" - mondta a pozsonyi Új Szónak Szkukalek.

A Pinte Attila is borúlátó az esetleges ausztriai légióskodással kapcsolatban: "Az edzőmeccsen jól ment a játék, ám alaposan meglepődnék, ha felhívnának az osztrákok."

Az osztrák bajnokság hetedik helyezettje a téli szünetben négy játékost szerződtetett eddig, az iráni válogatott Mehdi Pasazadeh és a török nemzeti együttesben 33 alkalommal pályára lépő Hakki Tolunay Kafkas mellett Oliver Lederer és Marcus Pürk írt alá.

edzőmérkőzés, eredmény
Nordea Admira - SC Zwettl 5-0 (1-0)
az Admira összeállítása az 1. félidőben:
Szamotulski - Hatz, Pashazadeh, Kafkas, Lederer - Ortner, Kulovits, Ledwon, Szkukalek - Oravec, Iwan
2. félidő: Kral - Lederer, Zingler, Kogler, Szkukalek - Pinte, Suchard, Schöny, Brajkovic - Wolf, Janko
gól: Ortner (37.), Janko (55., 82.), Wolf (74., 77.)