Vágólapra másolva!
Elképzelhető, hogy Kecskemétre költözik az Arany Ászok Ligában szereplő Budapest Honvéd, mivel továbbra sem sikerült megállapodnia a labdarúgócsapat otthonául szolgáló Bozsik-stadion ügyében a létesítmény kezelőjével, a Sportfolió Kht.-vel.

"Ez csak egy alternatíva arra az esetre, ha Sportfolió kitenné a csapatot az otthonából vagy ott ellehetetlenítené a helyzetét. Ennek a gárdának a Bozsik-stadionban a helye és természetesen mindenképpen ott szeretnénk folytatni, de fel kell készülnünk a legrosszabbra" - mondta Kiss Zsolt, a patinás fővárosi együttes kisebbségi tulajdonosa.

A Sportfolió december végén azt üzente a klubnak, hogy január 15-től kikapcsolják az összes közműszolgáltatást, amennyiben azokat a továbbiakban nem az egyesület fizeti. Erre azonban egyelőre nem került sor. A Sportfolió arra hivatkozik, hogy a kispestiek korábbi ügyvezetője, Ács Zsuzsanna aláírt egy ilyen szerződést, Kiss azonban úgy véli, egykori munkatársa ezt jogtalanul, a tulajdonosok hozzájárulása nélkül tette.

"A Sportfolió azt szeretné, ha teljes egészében a klub állná a létesítmény üzemeltetési költségeit, de ez annak fényében igazságtalan, hogy más fővárosi csapatok a jegybevétel 50 százalékáért térítésmentesen használhatják a stadionjukat" - jelentette ki Kiss.

A kispesti vezető hozzátette: tavaly áprilisban vételi ajánlatot tettek, mellékelve hozzá több alternatívát arra az időszakra, amíg nem köttetik meg az üzlet.

"Tulajdonostársam, az olasz Piero Pini ráadásul azt is vállalja, hogy miután megvette a létesítményt, két éven belül építtet egy új stadiont, amely az UEFA szabványainak is megfelelne. Amennyiben ezt nem teljesítené, a tulajdonjog visszaszállna az államra" - mondta Kiss.

"A Sportfolió Kht. először tavaly januárban, majd májusban, ezt követően pedig augusztusban szólította fel a Honvéd FC Kft-t használati szerződés megkötésére annak érdekében, hogy az általa kizárólagosan használt Bozsik Stadion - amelyen nem sport célú létesítmény is található - üzemeltetési költségeinek egy részét vállalja át" - kezdődik az Nemzeti Sporthivatalnak az MTI-hez eljuttatott közleménye.

"Tette ezt annak érdekében, hogy a létesítmény jogcím és mindennemű költségtérítés nélküli használatának véget vessen, ezzel egyben gátat szabjon annak, hogy a kft. működéséhez a létesítményt állami forrásokból, az adófizetők pénzéből finanszírozza. A Sportfolió Sportlétesítményeket Kezelő, Hasznosító és Fejlesztő Közhasznú Társaság 2004. augusztus 16-án végül megállapodást kötött a Honvéd FC Kft. ügyvezetőjével, aki aláírási címpéldány benyújtásával igazolta jogosultságát a szerződéskötésre. A megállapodás értelmében a Honvéd FC Kft. a szerződés aláírásának napjától vállalta, hogy egyebek között a Bozsik-stadion közüzemi díját megfizeti a Sportfolió számára."

A tájékoztatás kitér arra, hogy "a Sportfolió Kht. több alkalommal megkísérelte a Honvéd FC Kft-t teljesítésre felszólítani. Az ügyek rendezése érdekében a kht. legutóbb 2004. december 27-én írt felszólító levelet, melynek átvételét a Honvéd FC Kft. megtagadta, s így a tértivevényes levél 2005. január 17-én "Nem fogadta" jelzéssel érkezett vissza a Sportfolió Kht-hez. A Honvéd FC Kft. a fantommá válással a megállapodás lehetőségét is ellehetetleníti. Ez vezet oda, hogy a Sportfolió Kht. végső esetben forrás hiányában kénytelen lesz a Honvéd FC Kft. által használt létesítmények üzemeltetését korlátozni, illetve szüneteltetni" - szögezi le a közlemény