Vágólapra másolva!
A budapesti Papp László Sportarénában rendezett teremlabdarúgó-bajnoki selejtezőn a Ferencváros nem jutott négy közé, ráadásul a csapat támadója, Sowunmi Thomas súlyos sérülést szenvedett.

A korábbi magyar válogatott labdarúgónál a röntgenvizsgálatok során járomcsonttörést diagnosztizáltak, ami azt jelenti, hogy a játékos nem utazhat el a Ferencvárossal a szovátai edzőtáborba. A futballista teljes felépülése - az ftc.hu információi szerint - hat hétig is eltarthat.

"Nem így képzeltem el a tavaszi felkészülést. Szerencsére nem kell a teljes alapozást kihagynom, sőt másfél-két hét múlva már elkezdhetek futni is. Arra viszont vigyáznom kell, hogy hat hétig semmilyen erősebb ütés ne érje a fejem és az arcom, ez tehát azt jelenti, hogy ennyi ideig például nem is fejelhetek bele a labdába. A bajnoki rajtra pont felépülök és bízom benne, hogy a teljesítményemen nem látszik majd, hogy a felkészülést nem tudtam végig dolgozni" - mondta Sowunmi a zöld-fehérek honlapján.

A Ferencváros a teremtornán tartalékcsapattal szerepelt, s ez meg is látszott az együttes szereplésén, amely még a négy közé sem jutott be a budapesti selejtezőn. László Csaba vezetőedző ennek ellenére pozitívumokat is talált az FTC szereplésében.

"Mint közismert, arra nem kaptunk engedélyt, hogy egy későbbi időpontban léphessünk pályára, ezért döntöttünk úgy, hogy lehetőséget adunk fiatalabb játékosainknak. Annak nem örülök, hogy nem tudtunk meccset nyerni és nem jutottunk tovább. Sowunmi arcsérülése szintén nem jött jól, remélem, ez nem hátráltatja majd túlzottan az ő felkészülését. Pozitívum viszont, hogy a Honvéd ellen nagyon színvonalas és izgalmas összecsapást játszottunk, amit élvezhettek a nézők. A Fradi-tábor ismét bizonyított, így legalább a fiatalok is megérezhették, mit jelent a lelkes ferencvárosi közönség biztatása mellett futballozni" - jelentette ki a magyar válogatott másodedzőjeként is dolgozó szakvezető.