Vágólapra másolva!
Egy hetet töltött a Premier League-ben - is - szárnyaló Chelsea együttesénél Feczesin Róbert, az Újpest ifjú csatára, aki elsősorban a juniorokkal tréningezett, de azért volt lehetősége találkozni a Kékek világsztárjaival is.

- Ki keltett önben mély benyomást a Chelsea játékosai közül?
- Elsősorban Frank Lampard, aki remek futballista és közvetlen ember. A csatárok közül Drogba játéka lenyűgöző, de a többiek is nagyszerű labdarúgók.

- Ezek szerint barátságosan fogadták a Stamford Bridge-en...
- Valóban, ám a félreértések elkerülése végett ki kell hangsúlyoznom, én nem az első, hanem a juniorcsapattal edzettem egy hétig - többek között olyanokkal, akik mostanság nem férnek oda a nagycsapat keretéhez. Ilyen például a Real Madridban is megfordult Geremi. Mindenki barátságosan és kedvesen fogadott Londonban, errefelé ugyanis ha valaki a kerítésen belülre kerül, egyenértékű tagnak tekintik.

- José Mourinho menedzser látta önt játszani?
- Állítólag igen, én azonban nem vettem észre a pálya szélén. Nyilván konzultálnak majd a juniorcsapat edzőjével, hiszen eredetileg is oda hívtak meg egy hétre.

- Miben maradtak a londoni klub vezetőivel?
- Menedzserem, Gunnar Grynner - aki egyébként többek közt Király Gábor ügyeit is intézi - ezen a héten vár választ a Chelsea vezetőitől a jövőmmel kapcsolatban.

- Nagyon csalódott lenne, ha nem sikerül Angliába szerződnie és a tavaszt az NB I-ben kezdené?
- Egyáltalán nem. Egyrészt mert most talán a Chelsea a legjobb formában lévő európai klubcsapat, így aztán hihetetlenül nehéz odakerülni, másrészt jól érzem magam a Megyeri úton, és szívesen segíteném még tavasszal is a lilákat. Aztán nyáron biztosan adódna újabb lehetőség a külföldi szerződésre, amivel rajtam kívül minden bizonnyal az Újpest is jól járna.

Bánki József