Vágólapra másolva!
Szép lassan beindul a nagyüzem a topligákban, már csak a német bajnokságban tart a szünet (ott sem sokáig), sőt, a franciáknál a múlt héten rögtön két fordulót is rendeztek. A Ligue 1-ből ezúttal négyen is bekerültek álomcsapatunkba, de a Premier League, a Serie A és a Primera División is képviselteti magát.
Christophe Revault (francia, Toulouse FC): A toulouse-i gárdának jó hete volt, hiszen két bajnokiján négy pontot szerzett, és különösen a PSG elleni idegenbeli pontszerzés számított bravúrnak. Ezen a meccsen, amely egyébként gól nélkül végződött, a TFC kapusa, Revault egészen pazar teljesítményt nyújtott, többek között egy tizenegyest is kivédett, és a LEquipe-től 8,5-ös osztályzatot kapott, ami kimagaslónak számít.
Maicón (brazil, AS Monaco): A nagyhercegség csapata jól kezdte az évet, a múlt héten mindkét bajnokiját megnyerte: az Istres ellen nehezebben, a Caen ellen pedig parádés teljesítménnyel nyert a csapat. Utóbbi meccsen a jobbhátvéd Maicón rengeteget ment fel a támadásokkal, és maga is betalált.Cris (brazil, Olympique Lyon): A lyoni együttes ellenállhatatlanul szerepel a Ligue 1-ben, 21 forduló után még mindig veretlennek mondhatja magát. A múlt héten mindkét mérkőzésén megszerezte a három pontot a gárda, ráadásul mindkétszer kapott gól nélkül, amiben a csapat középhátvédje, Cris kulcsszerepet vállalt: a bekk pazarul futballozott a Sochaux és a Metz ellen is.Titus Bramble (angol, Newcastle United): A Szarkák két védőt is igazoltak januárban, így aztán a csapat hátvédjeinek vigyázniuk kell, nehogy a kispadra szoruljanak, ám Bramble a hát végén a Southampton olyan teljesítményt nyújtott, hogy legközelebb aligha hagyják ki. Nem csak védőfeladatát látta el szinte tökéletesen, de győztes gólt is fejelt.Paolo Maldini (olasz, AC Milan): Nem akármilye jubileumot ünnepelhetett a rossonerók csapatkapitánya a hét végén, hiszen majdnem pontosan húsz évvel ezelőtt játszotta első mérkőzését a Serie A-ban. Az ellenfél akkor és most is az Udinese volt, és Maldini ezúttal ismét balhátvédként lépett pályára - de ezen a poszton is kiválóan futballozott.
Shaun Wright-Phillips (angol, Manchester City): Nagy kérdés, hogy a manchesteri klub meddig tudja megtartani fiatal középpályását, aki az utóbbi időszakban egészen pazarul futballozik. SWP, ahogyan Angliában becézik a focistát, a hét végén Király Gábor életét keserítette meg, kétszer is betalált a Crystal Palace ellen.Frank Lampard (angol, Chelsea FC): A londoni gárda egyszerűen képtelen hibázni, a hét végén megint begyűjtötte a három pontot, az áldozat ezúttal a Tottenham Hotspur volt, a fő ítéletvégrehajtó pedig Lampard. A középpályás szerezte csapata mindkét gólját, és így már hét találatnál a szezonban, de a gólszerzés mellett munkabírása is fantasztikus.Jeremy Toulalan (francia, FC Nantes): A Kanáriknál nagy volt a felfordulás a téli szünetben, a játékosok nyomására edzőváltás történt, de a csapat megmutatta, hogy azért a játékkal is törődnek, hiszen a múlt heti két bajnokin négy pontot szerzett a gárda. Az együttes legjobbja mindkét találkozón a fiatal védekező középpályás, Toulalan volt, aki fáradhatatlanul robotolt, rengeteg labdát szerzett, és azokat rendre jól játszotta meg.Edú (brazil, Real Betis): Sevilla városának zöld-fehér hívei nem panaszkodhatnak az évkezdetre, hiszen csapatuk előbb idegenben aratott sima győzelmet a Spanyol Kupában (még ha az ellenfél az alacsonyabb osztályú Mirandes is volt), majd a bajnokságban a Mallorcát verték meg. A hol középpályásként, hol pedig csatárként szereplő Edú előbbi meccsen egy, utóbbi pedig két gólt ért el.
Vincenzo Montella (olasz, AS Roma): Aligha kétséges, hogy jelenleg a legjobb formában lévő olasz támadó a Farkasok gólvágója. A találatait rendre repülőt imitáló mozdulattal ünneplő csatár a múlt héten háromszor örülhetett: a kupában a Siena ellen egyszer, a bajnokságban a Chievo ellen pedig kétszer - utóbbi találkozón a második gól egészen látványos volt.Gianfranco Zola (olasz, Cagliari): A szárd együttesnél a veterán támadó igazi vezéregyéniségnek számít, és ennek a múlt héten is tanújelét adta. A hét közben az Olasz Kupában a Lazio ellen a hosszabbításban ért el továbbjutást érő találatot, majd vasárnap este a Juve elleni bajnokin az utolsó percekben fejjel volt eredményes - pedig a mezőny legalacsonyabb játékosa volt.