Vágólapra másolva!
A címvédő AC Milan 0-1-ről fordítva 3-1-re legyőzte a dobogó legalsó fokán tanyázó Udinesét, és mivel a Juventus remizett a Cagliarival, így az éllovas torinóiak előnye ismét két pontra csökkent.

Az idei év meglepetéscsapata, a BL-helyre és éremre is jó eséllyel pályázó Udinese - amelyet a Milan mumusának tartanak - a 9. percben ráijesztett a címvédőre. Ekkor Di Natale - 18 méterre Didától - egy lapos passzt felpörgetett magának, majd kapásból hatalmas gólt ragasztott a brazil hálóőr kapujába. 22 percet kellett várniuk a hazai fanatikusoknak az egyenlítő gólra, amelyet a friss aranylabdás Sevcsenko szerzett meg 4 méterről.

A második játékrész elején Seedorf jobb oldali beadásába szerencsélenül ért bele az udinei Jankulovski, 8 méteres fejesével jól meg is tréfálta a vendégek kapusát - öngóllal szerzett tehát vezetést a 2003-as BL-győztes milánói együttes. Ám hogy a fanyalgókat elhallgattassa, a 91. percben - a vasárnapi találkozón amúgy rosszul játszó - Kaká rávezette a labdát az udinei kapura, majd 8 méterről laposan ellőtt De Sanctis, a vendégek egyese mellett. A Milanban remekelt és védő létére többször is közel volt a gólszerzéshez a 36 éves Paolo Maldini, aki éppen húsz éve játszott először piros-fekete színekben.

A Chievo már 2-0-ra is vezetett a Roma ellen, ám a góllövőlistát immáron egyedül vezető Montella duplájával egy pontot azért megmentett a Farkasok számára. A másik római csapat, a Lazio némiképp meglepő vereséget szenvedett, a Palermo ugyanis 3-1-re nyert a Stadio Olimpicóban rendezett összecsapáson.

Fontos sikert könyvelhet el a kiesés ellen küzdő Parma, amely 0-0-s állásnál két tizenegyest is elhibázott, majd 1-1-nél, a a 90. percben az egyik "vétkes", Gilardino jóvátette hibáját.

A forduló zárómérkőzésén a listavezető Juventus Szardíniára látogatott, és Fabio Capello Del Piero helyén a sérüléséből felépülő Trezeguet-t szerepeltette a csatársorban, aki a hétközi kupameccsen tért vissza, méghozzá góllal. A francia támadó hagyta ki az első félidő legnagyobb helyzetét, Nedved beadása után remekül tette maga elé a labdát mellel, de aztán ballal nem találta el jól a játékszert.

A második félidő tizedik percében aztán előnybe kerültek a Zebrák, Trezeguet (lesen állva) tette Nedved elé a labdát, aki középre löbbölt és Emerson két lépésről a léc alá fejelt. A szárdok különösebb átütőerő nélkül mentek előre, a változást Langella beállítása hozta meg, aki öt perccel a vége előtt ziccerben Buffonba bombázott, és úgy tűnt, ezzel el is úszott a meccs.

Hogy nem így történt, arról a Brambilla, Zola páros tett, előbbi Thuram labdavesztése után a kapu elé ívelt, ahol érkezett a Cagliari kapitánya, aki a 11-es pontról a nála legalább egy fejjel magasabb Zebinát túlugorva bólintott a jobb sarokba. Zola gólja azt jelenti, hogy az őszi idény után két ponttal vezet a Juventus a Milan elött, a Cagliari a nyolcadik.

Serie A, 19. forduló:
Milan - Udinese 3-1 (1-1)
gól: Sevcsenko (31.), Jankulovski (53., öngól), Kaká (91.), illetve Di Natale (9.)

Atalanta - Siena 1-1 (1-1)
gól: Sinigaglia (20.), illetve Chiesa (45.)

Chievo - Roma 2-2 (2-1)
gól: Pellissier (15.), Tiribocchi (20.), illetve Montella (34., 52.)

Lazio - Palermo 1-3 (1-1)
gól: Bazzani (16.), illetve Toni (42., 90.), Zauli (61.)

Livorno - Messina 3-1 (0-0)
gól: Vigiani (54.), Colombo (58.), Protti (75.), illetve Giampa (78.)

Parma - Lecce 2-1 (0-0)
gól: Bresciano (53.), Gilardino (90.), illetve Vucinic (82.)

Sampdoria - Bologna 0-0

Cagliari - Juventus 1-1 (0-0)
gól:
Zola (89.), illetve Emerson (55.)