Vágólapra másolva!
A Nemzetközi (FIFA) és az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) bejelentette, hogy február 15-én, Barcelonában csap össze a világ- és az Európa-válogatott, s a mérkőzés teljes bevételét a délkelet-ázsiai természeti katasztrófa károsultjai javára ajánlják fel.

A legendás Nou Camp-stadionban sorra kerülő, Futball a reményért elnevezésű találkozón a világválogatottat a FIFA-szavazáson a 2004-es esztendő legjobbjának választott brazil Ronaldinho, míg az európai csapatot a friss aranylabdás ukrán Andrij Sevcsenko vezeti majd.

Előbbi gárdának a brazil Carlos Alberto Parreira és a holland Frank Rijkaard, utóbbinak pedig az olasz Marcello Lippi és a francia Arséne Wenger lesz az edzője. A többi pályára lépő futballista névsorát később hozzák nyilvánosságra.

A FIFA már korábban is csatlakozott az adományozókhoz: a múlt hét keddjén kétmillió eurót ajánlott fel a december 26-ai földrengés és azt követő szökőár károsultjainak.Csütörtökön az UEFA bejelentette, hogy összesen 2 millió dollárt ajánl fel a katasztrófa károsultjainak.

Az összeg felét elsősorban Srí Lanka-i és indonéziai gyermekek megsegítésére, míg a másik felét a FIFA és az Ázsiai Labdarúgó Szövetség által létrehozott alapítványnak utalja át. Az összesen tizenkét indiai-óceáni országot érintő katasztrófa mostanáig több mint 150 ezer ember halálát okozta.