Vágólapra másolva!
Szerdán és csütörtökön a nyolcaddöntők visszavágóira kerül sor az Olasz kupában, ahol a legérdekesebb párharcnak a Roma sienai vendégszereplése, illetve a Juventus Atalanta elleni mérkőzése ígérkezik, mindkét nagycsapat hátrányból indul.

A kupában a csapatok többsége általában a második sort, illetve a sérülésből felépült játékosokat szerepelteti, így a Juventusnál újra csatasorba áll David Trezeguet, aki vállműtétje után tér vissza a Zebrák közé. A torinóiak a bajnokságban sereghajtó Atalanta ellen lépnek pályára, a bergamóiak meglepetesére kétgólos előnnyel zárták az odavágót. A Juvéval kapcsolatos hír még, hogy Mark Iuliano két és fél évre a spanyol Mallorcához szerződött.

A Milan jobban járt Palermóban, hiszen 2-1-es győzelemmel távozott Szicíliából novemberben, azonban a rózsaszín-feketék az elmúlt héten már javuló formát mutattak, és 0-0-s döntetlent értek el a bajnok ellen. A piros-feketéknél is lesz egy visszatérő, Jaap Stamnak a bal bokáját műtötték meg a Barcelona elleni milánói BL-találkozó után, ahol csapata egyik legjobbja volt.

A másik milánói gárda 29 mérkőzés óta veretlen minden fronton, ezzel új klubcsúcsot állított fel, és most egy kisarányú vereség is belefér Bolognában, mert 0-1-ről végül 3-1-re sikerült fordítani a San Siróban. Egyetlen másodosztályú klubként a Torino van már csak versenyben, de a Bikáknak két góllal kéne nyerni Genovában, márpedig nem valószínű, hogy a Samp újra eljátssza azt, amit az Inter ellen művelt...

A címvédő Lazio 1-2-ről indul a Cagliari ellen, Papadopulóval eddig hibátlan a gárda, reménykedhetnek a római kékek drukkerei. A másik fővárosi brigád szurkolói abban bízhatnak, hogy az aranylábúak lemásolják a sienai bajnokit, amikor 4-0-ra nyertek, igaz, most elég, ha kettő van közte a végén.

Az Udinese és a Lecce őrült meccset játszott, a déliek már 3-0-ra vezettek, mégis az udineiek nyertek 5-4-re, úgyhogy megjósolhatatlan mi lesz a párharc kimenetele, bár esélyesebbnek tűnik az Udinese. A Parma nagyon szenved a Serie A-ban, és a kupában sem áll jól a szénája, a Fiorentina ellen kisebbfajta csoda kéne, hogy a sárga-kékek menjenek tovább.

Az Olasz kupa nyolcaddöntőjének programja (zárójelben az első mérkőzés eredménye):
szerda:
Parma - Fiorentina 15 ó (0-2)
Bologna - Internazionale 17.30 (1-3)
Sampdoria - Torino 20.30 (2-0)
AC Milan - Palermo 21 (2-1)
csütörtök:
Lazio - Cagliari 15 ó (1-2)
Udinese - Lecce 15 (5-4)
Siena - AS Roma 17.30 (2-1)
Juventus - Atalanta 21 (0-2)