Vágólapra másolva!
Egygólos előnyt szerzett a Liverpool labdarúgócsapata a Watford elleni Ligakupa-elődöntőben, ám a szurkolókat az 1-0-s siker mellett még egy hír izgatta fel: 9 millió euróért négy évre az együtteshez szerződik Fernando Morientes, aki szombaton a MU ellen már be is mutatkozhat.

Fernando Morientes kilencmillió eurós vételárért a Liverpool labdarúgója lesz. Ezt szerdán kora délután jelentette be a spanyol válogatott csatár eddigi klubja, a Real Madrid. Morientes még szerdán Angliába repült, hogy csütörtökön részt vegyen a kötelező orvosi vizsgálaton.

A 28 éves Morientes az előző idényt kölcsönben az AS Monacónál töltötte, s a hercegségi együttes többek között az ő nagyszerű teljesítményének köszönhetően a Bajnokok Ligája döntőjéig menetelt.

A váltásra azért kerülhet sor, mert a spanyol támadó háttérbe szorult a Realnál: jelenleg Ronaldo, Raúl és Michael Owen is megelőzi a rangsorban. A közelmúltban az AS Monaco is újra érdeklődött iránta.

"Életem egyik legfontosabb döntését hoztam meg, nagyon boldog vagyok, hogy Liverpoolban folytatom. Keményen dolgozok azért, hogy beilleszkedjek a csapatba" - mondta a támadó, aki 1997-től volt tagja a Real Madrid keretének.

Morientes háromszor nyert Bajnokok Ligáját, s kétszer spanyol bajnoki aranyérmet a sztárcsapat futballistájaként. "Köszönettel tartozom a Realnak, hiszen mindent ennek a klubnak köszönhetek. A szekrényem tele lett a megnyert trófeákkal, ezt nagyon fontosnak tartom. Az elmúlt néhány hónap már nem volt igazán kellemes Madridban, de most már minden megoldódott" - tette hozzá a népszerű csatár.

Morientes valószínűleg szombaton mutatkozik be az FC Liverpoolban, a Manchester United elleni hazai örökrangadón. A játékos beilleszkedését segítheti, hogy a Vörösök vezetőedzője is spanyol, s Rafa Benítez irányítása idején került az Anfield Roadra Antonio Nunez, Luis Garcia, Josemi és Xabi Alonso.

A csapat egyébként kedden a Ligakupa elődöntőjében volt érdekelt, s hazai pályán egygólos előnyt szerzett a másodosztályú Watforddal

Ligakupa-elődöntő, 1. mérkőzés:
FC Liverpool - Watford (II.) 1-0 (0-0)
Anfield Road, 35 739 néző
v.: Dunn
Liverpool: Dudek - Finnan, Carragher, Traore, Riise - Nunez, Gerrard, Hamann (Biscan, 71.), Luis Garcia - Mellor (Baros, 53.), Sinama Pongolle (Warnock, 78.)
Watford: Jones - Chambers, Cox, Demerit, Darlington - Devlin, Gunnarsson, Ardley (Blizzard, 81.) - Mahon, Bouazza, Helguson
gól: Gerrard (56.)

A Chelsea-Manchester United párharc első találkozójára szerdán 21 órától kerül sor. A visszavágókat két hét múlva játsszák.

[origo]/(MTI)