Vágólapra másolva!
Matthias Sammer, a VfB Stuttgart vezetőedzője szívesen venné, ha klubja leszerződtetné az Arsenal cserepadra szorult német kapusát, Jens Lehmannt. A Dinamo Moszkva leigazolta a Bajnokok Ligája-címvédő FC Porto brazil klasszisát, Derleit, míg a Fenerbahce 10 millió eurót adna a Manchester Cityben futballozó francia Nicolas Anelkáért.

Matthias Sammer a Lehmann-ügyben gyorsan jelezte, hogy a leigazolásra csak akkor kerülhet sor, ha csapatának első számú hálóőre, Timo Hildebrand nem hosszabbítja meg a nyáron lejáró szerződését. Ennek ugyanakkor nagy a valószínűsége, hiszen a 26 éves kapus a Szabics Imrét is foglalkoztató egyesület vezetőségének több szerződéstervezetét visszautasította már.

"Nagyon jó képességűnek tartom Lehmannt. Tudom, mire számíthatok vele kapcsolatban. Biztos vagyok benne, hogy nem elégedett a jelenlegi londoni helyzetével. Ha Timo elhagy minket, ő lehet a megoldás" - mondta Sammer az Arsenal kapusáról, akivel egyébként nagyon jóban van, korábban ugyanis, még a Borussia Dortmundnál játékosként csapattársak voltak.

Lehmann sokáig a londoni alakulat kezdő kapusa volt, ám sorozatos bakijai miatt a cserepadra szorult. Pedig éppen mostanában lenne fontos neki, hogy állandó játéklehetőséget kapjon, hiszen a 2006-os hazai rendezésű világbajnokságra a német válogatott első számú hálóőrévé akar előlépni.