Vágólapra másolva!
Két topligában bajnoki fordulót rendezték, Angliában pedig az FA-kupa első olyan fordulójára került sor, ahol élvonalbeli csapatok is szerepeltek, vagyis eseményekben már az év ilyen korai időpontjában sem volt hiány. Elsősorban az FA-kupának köszönhetően álomcsapatunkba pár olyan labdarúgó is bekerült, akik alacsonyabb osztályokban kergetik a labdát, de azért a sztárok sem hiányoznak.
Les Poglacioni (ausztrál, Oldham Athletic): A harmadosztályú Oldham az FA-kupában az élvonalban szereplő Manchester Cityt verte ki, és ez leginkább a csapat ausztrál portásának, Poglacioninak volt köszönhető. A hórihorgas hálóőr több bravúros védést is bemutatott, valósággal őrületbe kergette a manchesteri támadókat.
Scott Hiley (angol, Exeter City): Az FA-kupa hét végi fordulójának egyik legnagyobb meglepetését Angliában az Exeter City szerezte azzal, hogy a Manchester United otthonában kihúzta gól nélküli döntetlennel. Az amatőr együttesből igazából minden játékos emberfelettit nyújtott, de mi most mégis a jobbhátvéd Hiley-t emeljük ki, aki szintén pazarul focizott, és egy alkalommal a gólvonalról mentett.Ledley King (angol, Tottenham Hotspur): A Spurs mostanában remek formában futballozik: a múlt héten akár le is győzhette volna a Manchester Unitedet az Old Traffordon, ha megadják a csapat teljesen szabályos gólját, majd az FA-kupában is továbbjutott a következő körben. Utóbbi sorozatban a Brighton ellen a középhátvéd King is eredményes volt, de ő elsősorban a MU ellen nyújtott teljesítménye alapján került be álomcsapatunkba.Gonzalo Rodríguez (argentin, Villarreal CF): A Villerreal együttesének köszönhetően valamivel szorosabbá vált a spanyol pontvadászat, hiszen a sárgák legyőzték a listavezető FC Barcelonát. A mérkőzésen az argentin Rodríguez nem csak hogy a katalánok életveszélyes csatárait semlegesítette remekül, de még a gólszerzésre is volt energiája.Asier del Horno (spanyol, Athletic Bilbao): A baszk gárda egy idegenbeli döntetlennel kezdte az esztendőt, a Numancia ellen szerzett pontot, ami nem rossz eredmény a bilbaóiak számára. A meccsen az Athletic találatát a balhátvéd, Del Horno szerezte, és a bekk az egész összecsapás során jó teljesítményt nyújtott.
Mauro Germán Camoranesi (olasz, Juventus): A torinóiak egyik legjobb formában szereplő játékosa jelenleg kétségtelenül az argentin származású középpályás, aki a Zebrák mindkét múlt heti bajnokiján csapata legjobbja volt. A Parma ellen ez még csak hatalmas futómennyiségében és a számtalan megszerzett labdában nyilvánult meg, a Livorno ellen viszont már két gólt is szerzett.Fredson (brazil, RCD Espanyol): A barcelonai együttest immár komolyan kell venni a spanyol bajnokságban, hiszen az Espanyol csak nem akar leszakadni az élcsoporttól. A hét végén az Osasuna ellen nyert a gárda 4-1-re hazai pályán, és a diadalból a brazil középpályás, Fredson két találattal vette ki a részét.Leon Osman (Everton FC): A liverpooli gárda az ünnepek alatt két vereséget is szenvedett, de a héten sikerült kilábalnia a kisebb hullámvölgyből: a bajnokságban a Portsmoutht, az FA-kupában pedig a Plymoutht győzte le a csapat. Osman mindkét találkozón betalált: előbbin az utolsó percben szerezte meg a győztes gólt, utóbbin pedig ő nyitotta meg az Everton találatainak sorát.Albert Luque (spanyol, RC Deportivo): A galíciai gárda a Mallorca otthonában szerzett pontot a hét végén, mégpedig éppen egy mallorcai születésű futballista segítségével. Luque természetesen ott kezdte pályafutását, és akkoriban még leginkább csatár volt, míg a Deporban bal oldali középpályást játszik, mégpedig kiválóan: egykori egyesülete ellen kétszer is betalált.
Paolo di Canio (olasz, Lazio): A római egyesületnél az elmúlt év végén edzőváltás történt, és az új mester, Giuseppe Papadopulo első nyilatkozatában kijelentette: 11 Paolo di Canióra lenne szüksége. A múlt héten aztán kiderült, hogy a tréner nem sokat tévedett, hiszen Di Canio a Lazio mindkét meccsén fantasztikus teljesítményt nyújtott, a fővárosi rangadón és a Fiorentina ellen is betalált, és vezérletével a csapat mindkét összecsapást megnyerte.Ronaldo (brazil, Real Madrid): Úgy látszik, Wanderley Luxemburgo érkezése jót tett a királyi gárdának, hiszen a Real a múlt héten két meccset is nyert - pedig az egyik csak hét percig tartott! A Real Sociedad elleni pótlás során Ronaldo három pontot érő tizenegyest harcolt ki, majd az Atlético elleni városi derbin két gólt ért el, ám utóbbi találkozón nem is annyira ez volt feltűnő, hanem az, hogy a csatár nagyon gyakran besegített a védekezésben is.