Vágólapra másolva!
Szombaton négy Premier League-csapat elbúcsúzott, míg a címvédő Manchester United csak sovány döntetlent ért el az angliai FA-kupában, a rangos sorozat két vasárnapi találkozóján azonban érvényesült a papírforma. Az Arsenal hazai pályán 0-1-ről fordítva győzte le a Stoke Cityt, míg a Newcastle idegenben verte 2-0-ra a hetedik vonalbeli Yeadinget.

Az Arsenal nagyon könnyen kipottyanhatott volna a kupából, hiszen 0-0-s állásnál Neale Barry játékvezető lökés miatt nem adta meg a vendégcsatár Ade Akinbiyi szabályosnak tűnő gólját. Ezután lőtt egy "újabbat" a Stoke, így - az ősszel Stark Péter iránt élénken érdeklődő - City előnyösebb helyzetből várhatta a második játékrészt. Amelyben aztán rákapcsoltak az erősen tartalékos Ágyúsok, és végül 2-1-re megnyerték a meccset (a hajrában a Stoke-ban futballhősként tisztelt Akinbiyi még lőtt egy kapufát).

A Newcastle a hetedik vonalban szereplő Yeading ellen lépett pályára, és mindössze két góllal múlta felül a kiscsapatot. A "hazaiak" menedzsere (a találkozót a QPR stadionjában rendezték), az érdekes nevű Johnson Hippolyte élete második legszebb napjának nevezte a vasárnapit - arról azonban nem szólt a tréner, hogy melyik volt az első...

FA-kupa, 3. forduló:
Arsenal - Stoke City (II. osztályú) 2-1 (0-1)
Arsenal:
Lehmann - Eboue (Hoyte, 71.), Toure, Senderos, Clichy - Pennant, Fabregas, Vieira, Pires - Reyes, Van Persie.
Stoke: Simonsen - Thomas, Taggart, Buxton, Hall - Russell, Greenacre (Eustace, 77.), Halls (K. Henry, 52.), Clarke (Asaba, 77.) - Akinbiyi, Jarrett.
gól: Reyes (50.), Van Persie (70.), illetve W. Thomas (45.)

Yeading (VII.) - Newcastle United 0-2 (0-0)
Yeading:
Preddie - Saroya, Leach, Stanley, Barima (Behzadi, 74.) - Haule, Brown, Clarke, Protain (Woodruffe, 78.) - Telemaque (Quamina, 84.), Campbell.
Newcastle: Harper - Taylor, Boumsong, Bramble (O'Brien, 45.), Babayaro - N'Zogbia (Ambrose, 39.), Jenas, Bowyer, Robert (Milner, 70.) - Bellamy, Ameobi.
gól: Bowyer (51.), Ameobi (61.)