Vágólapra másolva!
A Chelsea-ben védő Carlo Cudicini - az olasz kapus ügynöke szerint - az FC Liverpoolban folytathatja pályafutását. A listavezető londoniak a CSZKA Moszkva korábbi határozott elzárkózása ellenére leigazolta az oroszok cseh középpályását, Jiri Jarosikot. Edu, az Arsenal brazil válogatott labdarúgója kilátásba helyezte, hogy elhagyja a bajnokcsapatot, és Spanyolországban folytatja pályafutását.

Carlo Cudicini az FC Liverpoolban folytathatja pályafutását, legalábbis ezt állítja az olasz kapus ügynöke. "Több angol klub is érdeklődik, leginkább a Liverpool. Most arra várok, hogy találkozzak a Chelsea vezetőivel, s akkor kiderül, hogy milyen jövő vár Carlóra. Őt egyelőre nem zavarja a szituáció" - mondta a hálóőr képviselője.

Cudicini 1999-ben az akkor az olasz C1-osztályban (3. osztály) szereplő Castel di Sangrótól került a Chelsea-hez. Az első szezont követően tavaly nyárig első számú kapus volt, a cseh Petr Cech azonban kiszorította őt. Korábban az Arsenal és a Manchester United is szerződtette volna, akkor azonban a Chelsea nem akarta eladni. Az FC Liverpool 2001-ben igazolta le Chris Kirklandet, aki nagyon gyakran megsérült, ezért klubja immár nem gördít akadályt távozása elé, noha az utóbbi időkben már tagja volt az angol válogatott keretnek. Jelenleg szintén maródi, pénteken hátműtéten esik át.

A CSZKA Moszkva korábbi határozott elzárkózása ellenére Jiri Jarosik a Chelsea labdarúgója lesz: a londoniak két és fél éves szerződést kötöttek a 27 éves cseh középpályással. Jarosik 2003-ban került az orosz fővárosba, s eddig úgy tűnt, hogy a CSZKA UEFA-kupa-szereplése miatt tavasszal még ott is marad. A mostani váltásban valószínűleg az is közrejátszott, hogy a Chelsea orosz tulajdonosának, Roman Abramovicsnak a moszkvaiaknál is jelentős befolyása van.

A cseh futballista tavasszal nem szerepelhet a Bajnokok Ligájában, mivel ősszel még a CSZKA színeiben lépett pályára a sorozatban, többek között a Chelsea ellen is. "Mindig is arról álmodtam, hogy Angliában futballozzak. Mindent megteszek azért, hogy teljesítsem Mourinho mester elvárásait" - mondta Jarosik, aki a kapus Petr Cech után a Chelsea keretének második cseh futballistája lesz.

Edu, az Arsenal brazil válogatott labdarúgója kilátásba helyezte, hogy elhagyja az angol bajnokcsapatot, és Spanyolországban folytatja pályafutását. "Ha igazán itt akarnának tartani, már régen felajánlották volna a hosszabbítást, hiszen a nyáron lejár a szerződésem. A jövő héten eldöntöm, hogy költözöm-e" - mondta a 26 éves középpályás. Edut a Primera División több elitalakulata is csábítja, így a Real Madrid, az FC Barcelona és a Valencia is.