Vágólapra másolva!
Gólban gazdag (28) és döntetlenekben szegény (2) fordulót rendeztek csütörtökön a Serie A-ban. A Milan - elsősorban Crespo mesterhármasának köszönhetően - 5-2-re lemosta a Leccét, míg az éllovas Juventus csak 1-1-t ért el Parmában, a címvédő ezzel két pontra megközelítette a torinói sztárcsapatot. A fővárosi derbin a Lazio 3-1-re diadalmaskodott a Roma ellen; az Atalanta a Fiorentina ellen megszerezte idei első győzelmét.

A Milannak a két héttel ezelőtti utolsó "őszi" meccsen nem sikerült közelebb kerülnie a Juventushoz, a két sztárcsapat csúcsrangadója ugyanis 0-0-ra végződött. A különbség tehát 4 pont volt fekete-fehérek és a piros-feketék közt, s most is sokáig úgy nézett ki, hogy - mint például a 15. játéknapon - a Milan kiütéses, a Juve pedig sovány sikert ér el.

A címvédő és tavalyelőtt BL-győztes rossonerók akkor 6-0-ra legyőzték a Fiorentinát, a Zebrák pedig Bolognában nyertek Nedved 86. percben szerzett hajrágóljával. A Milan csütörtök délután újfent focisulival rukkolt elő, hiszen a másodvirágzását élő - de azért a maga 29 évével még mindig nem öreg - Crespo előbb Kaká jobb oldali beadását váltotta közelről gólra, majd a bal oldalon feltűnt brazil támadó újabb passza után két lövőcsellel bohócot csinált a vendégkapusból (és persze betalált), így a szünetben már 2-0-ra vezettek a hazaiak.

A második játékrészben tovább folytatódott a milánói futballparádé, hiszen - az Aranylabdáját a közönségnek a meccs előtt megmutató - Sevcsenko előbb fejjel volt eredményes, majd Crespo megszerezte harmadik találatát is (az önzetlen ukrán csatár ziccerhelyzetben az argentinnel rúgatott gólt).

Ekkor jött egy kis milánói rövidzárlat, aminek az előzménye Nesta kiállítása volt, s az Ancelotti-csapat zavarodottságát gyorsan ki is használta a Lecce: előbb Bozsinov, majd Casetti szépített (4-2). Ám ezzel ellőtte a puskaporát a vendéggárda, s hogy ne legyen kesernyés szájízű a végjáték, arról a Crespót váltó Tomasson gondoskodott, aki egy kontra után beállította az 5-2-s végeredményt.

Az éllovas Juve jól állt Parmában, Nesta piros lapja idején már vezetett is Ibrahimovic közeli fejesgóljával, a hajrában azonban az óriásit hibázó Montero odaajándékozott két pontot az egykor nagycsapatnak számító vendéglátóknak. Az uruguayi bekk felszabadítás helyett rúgott egy nagy "kajlát" a labdába, s ezt kihasználván megindultak a hazaiak Buffon kapuja felé: Marchionni ballábasát Buffon először még hárította, ám a labda pont a csereközéppályáshoz pattant vissza, aki jobbal már nem hibázott, 12-ről bevarrta (1-1).

Forrás: MTI


A harmadik helyen továbbra is az Udinese áll, amely 2-0-ra kikapott a Sampdoriától, s utóbbi gárda sikerével már - a Livorno vendégeként diadalmaskodó Inter mögött - az ötödik. A hét döntetlennel bíró, de a 17. fordulóig nyeretlen Atalanta megtörte a jeget, és 1-0-ra legyőzte a Fiorentinát.

Az esti fővárosi derbin a Lazio szűk félóra elteltével vezetéshet jutott: ekkor Liverani távoli indítását a veterán Di Canio 14 méterről, kapásból a kapuba bombázta. A korábban Angliában is megfordult támadó 12. idei meccsén ötödik találatát jegyezte.

A 60. percben közvetlenül Totti mellett robbant egy petárda, a Roma kapitánya percekig a fülét fogta, ápolni is kellett. A Lazio gólszerzője és szellemi vezére, Di Canio ekkor látványos "párbeszédbe" kezdett a közönséggel, megpróbálta őket lecsitítani, hogy ne törjön ki a botrány...

A 69. percben Cassano egyenlített: Panucci jobbszélről szépen becsavart középmagas labdáját a rövid saroknál érkező Cassano a kapust megelőzve, lehajolva fejelte a kapuba. Gólja után az összes, felsőtestén lévő tetoválást láthatta a nagyérdemű, a "forróvérű" ék ugyanis levetette a mezét, s úgy ünnepeltette magát - meg is kapta az ezért járó sárga lapos figyelmeztetést.

Forrás: MTI




A hazaiak 2000. május 26-a, azaz több mint négy és fél év után nyertek ismét a Roma ellen, s ezzel tíz nyeretlen mérkőzésből álló rossz sorozatot zártak le az ősi riválissal szemben. Győzelmével a Lazio feljött a 12. helyre a tabellán, és a negyedik Intertől mindössze hét pont választja el - igaz, csak néggyel vezet a 18. Siena előtt.

Serie A, 17. forduló:
Milan - Lecce 5-2 (2-0)
gól: Crespo (23., 36., 57.), Sevcsenko (51.), Tomasson (89.), illetve Bozsinov (75.), Casetti (84.)
piros lap: Nesta (74., Milan)

Atalanta - Fiorentina 1-0 (0-0)
gól: Budan (81.)

Brescia - Bologna 1-1 (0-1)
gól: Di Biagio (67., 11-esből), illetve Tare (18.)
piros lap: Juarez (65., Bologna)

Cagliari - Messina 2-1 (0-1)
gól: Esposito (48.), Moi (55.), illetve Zampagna (21.)

Chievo - Siena 1-3 (0-1)
gól: Semioli (74.), illetve Taddei (44.), Flo (54., 67.)
piros lap: Vergassola (65., Siena)

Livorno - Internazionale 0-2 (0-1)
gól: Materazzi (42.), Vieri (74., 11-esből)

Parma - Juventus 1-1 (0-0)
gól: Marchionni (85.), illetve Ibrahimovic (64.)

Reggina - Palermo 1-0 (1-0)
gól: Nakamura (6.)

Sampdoria - Udinese 2-0 (0-0)
gól: Flachi (67.), De Sanctis (75., öngól)

Lazio - Roma 3-1 (1-0)
gól: Di Canio (29.), Cesar (74.), Rocchi (85.), illetve Cassano (69.)

Vasárnap teljes fordulót rendeznek.