Vágólapra másolva!
Hasan Salihamidzic, a Bayern München bosnyák válogatott sztárja az utolsó pillanatban mentette ki fiait, Salint és Nikót a szökőár hullámaiból, amikor az múlt vasárnap lecsapott a Maldív-szigetekre, ahol a labdarúgó és családja év végi vakációját töltötte.

"Nehéz leírni a történéseket. Hirtelen, egyik pillanatról a másikra, hatalmas hullámok árasztották el a strandot, és magukkal ragadták az embereket. Mindenki pánikba esett. Az volt a szerencsénk, hogy feleségemmel, Esterrel időben észrevettük a növekvő vízszintet, és biztonságba tudtuk helyezni a parton játszadozó fiainkat, Nikót és Salint. Mások nem voltak ilyen szerencsések... Még mindig az események okozta sokk hatása alatt vagyunk" - nyilatkozta a német sajtóban Salihamidzic, aki január 1-én ünnepelte 28. születésnapját, és ebből az alkalomból utazott családjával a Maldív-szigetekre.

"Másnap felszálltunk az első repülőgépre, és menekülésszerűen elhagytuk a szigetet. Hazautaztunk Münchenbe, ahol ugyan hideg van, de nem fenyeget a szökőár...."

Ch. Gáll András