Vágólapra másolva!
Szerdán és csütörtökön a spanyolországi Marbellán rendezik meg az év utolsó labdarúgógáláját, az idén először sorra kerülő szabadrúgáslövő-világbajnokságot, amelyen a torna hivatalos honlapja szerint indul a magyar válogatott középpályás, a holland Roda JC-t erősítő Bodnár László is.

"Hétfőn telefonon hívtak fel, hogy számítanak a részvételemre. Megtiszteltetésnek veszem az invitálást, amelyet természetesen elfogadtam. A szervezők tájékoztatása szerint a selejtező második kiemeltje leszek. Összességében jó bulinak fogom fel a rendezvényt, amelyet persze komolyan veszek, mert egy esetleges kiemelkedő szerepléssel, döntőbe jutással felkelthetem a menedzserek figyelmét" - mondta Bodnár.

A szervezők hatalmas munkát végeztek, hogy a világ legjobb specialistáit láthassák a szurkolók, de csak az utolsó pillanatban dől el, hogy kik szerepelnek. Az internetes oldal tanúsága szerint Zinedine Zidane szabadkártyásként biztosan döntős, rajta kívül a Robinho, Javier Mascherano, Carlos Tévez, Alessandro Del Piero, Kaká, Andrij Sevcsenko hatosból még hárman ott lesznek a viadalon.

A négy kiemelt biztos döntős, így csak a csütörtöki fináléban lépnek pályára. További 30 játékos - köztük Bodnár, Vasszilisz Cartasz (görög, 1. FC Köln), Nakamura Sziunszuke (japán, Reggina), Miguel Angel Angulo (spanyol, FC Valencia), Francisco Rufete (spanyol, FC Valencia), Rafael Marquez (mexikói, FC Barcelona), Martin Petrov (bolgár, VfL Wolfsburg) - a szerdai elődöntőben küzd meg a másik hat döntős helyért.

Szerdán a harminc futballistát hat darab ötös csoportba sorsolják. A játékosok három távolságról, 18, 21 és 25 méterről próbálkozhatnak, és mind a három pozícióból három kísérletük van, de ha gólt érnek el, rögtön mehetnek a következő "helyszínre". Nem mindegy, hogy ki hányadik kísérletéből talál be: 18 méterről elsőre gólt lőni öt pontot jelent, másodikra hármat, harmadikra kettőt. Ugyanez 21 méterről hét, négy, illetve három pont, míg 25 méterről tíz-hét-öt pont jár. A kapufa egy pontot ér - de csak ha nem sikerül gólt szerezni -, és kísérletenként harminc másodpercük van a játékosoknak.

Csoportonként a legjobb futballista jut a döntőbe, amelyben hasonló szabályok szerint mérkőznek meg az indulók. A viadal nyertesének egy autót ajánlottak fel a szervezők.

A sorfalat a környék 18-20 éves labdarúgói alkotják, míg a kapuban hatan váltják egymást, közülük Santiago Canizares és a kameruni Carlos Kameni a legismertebb név. A hálóőrök is külön versenyt vívnak: az elődöntő két legeredményesebb portása védhet a fináléban. A játékvezetők között található az olasz Pierluigi Collina és a spanyol Antonio López Nieto is.