Vágólapra másolva!
Karácsony másnapján utazott vissza csapatához, az 1. FC Kölnhöz Tököli Attila, aki a szabadságát Pécsett töltötte. A nyáron a Ferencvárosból Németországba szerződő válogatott csatárral az őszi szezonról és terveiről beszélgettünk.

- Gyorsan sikerült beilleszkednie Kölnben? - kérdeztük Tökölit.
- Azzal nem volt gondom, hiszen barátságosan fogadtak a vezetők, valamint a játékosok. Sajnos azonban a sérülésem miatt nem játszottam túl sokat a bajnokságban, emiatt jókora hiányérzetem van. Remélem, tavasszal gólokkal bizonyítom be, hogy nem csináltak rossz vásárt velem.

- Társaival, például a válogatott Podolskival, valamint a vezetőedzővel, Huub Stevensszel milyen a viszonya?
- Mindenkivel jóban vagyok, nincs problémám, jóllehet erre felé nem olyan nagy divat a haverkodás, totálisan eredménycentrikus világ ez. A körülményekre nem panaszkodhatom, kizárólag a játékra kell koncentrálnom.

- Mikor kezdődik a felkészülés Kölnben?
- Karácsony másnapján kellett visszajönnöm, hétfőn pedig már edzettünk is, hiszen január 23-án kezdődik a tavaszi idény. A szilvesztert ugyan újfent Pécsett töltöm majd, azonban másnap már vissza kell utaznom. Éppen csak boldog újévet kívánok a lányaimnak, és ismét irány Köln.

- A válogatottságra egyelőre nem is gondol?
- De igen, ahhoz azonban előbb stabilizálni kell a helyem a klubcsapatomban. Legutóbbi beszélgetésünk során Lothar Matthäus szövetségi kapitány jelezte, hogy számít rám tavasszal, ezért is szeretnék minél előbb bekerülni a kölni kezdő, lehetőleg már az első, január végi bajnokin.

Bánki József