Vágólapra másolva!
A délkelet-ázsiai földrengés és szökőár epicentrumának közelében, a Maldív szigeteken dolgozik Kiss László, a tréner szerencséje, hogy a pusztítás előtt egy héttel tért haza szabadságra. Az edző megkeresésünkre elmondta, aggódik a jövőjéért, kinti házát ugyanis feltehetőleg hiába keresi majd, idehaza pedig nem lát lehetőséget a munkára.

- Mit tud a kinti eseményekről?
- Sajnos semmit, mert egyszerűen nem tudok kapcsolatot létesíteni a Maldív-szigetekkel. Szerencsém a szerencsétlenségben, hogy a természeti katasztrófa előtt egy héttel tértem haza a karácsonyi ünnepekre. Viszont a házamat szinte biztosan hiába keresem, mivel az óceán felől az első volt az enyém. Ahogy a hírekben hallottam, a szökőár hatalmas pusztítást végzett még a szigeten beljebb lévő épületekben is. Egyébként a főváros, Male mellett egy szigeten dolgozom, Csaba fiam is kint él, csak éppen tőlem kissé távolabb. Jelenleg teljesen bizonytalan, hogy folytathatom-e a munkát, arról nem is beszélve, hogy a házban volt minden ingóságom, ami valószínűleg szintén az enyészeté lett.

- Itthon nem kapna edzői állást?
- Az teljesen kizárt. Engem körön kívül helyeztek már jó ideje, mondhatnám a kutya se kíváncsi rám. Elvégre itthon vagyok egy hete, és senki sem keresett, csupán a régi barátaim kérdezgették, miként megy a sorom.

- Tényleg, hogy szerepelt a csapatával?
- Jól, hiszen a Valenciával mindent megnyertünk, amit lehet: a bajnokságot és a kupát is. Ráadásul csupa maldív futballistával. Ez nagy szó, hiszen azért más csapatokban akadnak külföldi játékosok.

- Mikor kell visszamennie a Maldív szigetekre?
- Január 15-én, persze, ha egyáltalán még lesz hol laknom, és lesz még csapatom.

Bánki József