Vágólapra másolva!
Amíg máshol még javában fogy a bejgli és a többi ünnepi finomság, addig Angliában a hagyományokhoz híven karácsonykor is pályára léptek a Premier League csapatai. A 19. fordulóban az élén minden változatlan maradt, a Chelsea és az Arsenal is győzelmet aratott az Aston Villa és a Fulham ellen. A Crystal Palace hazai pályán szenvedett 1-0-s vereséget a Portsmouth ellen, Király Gábor végigvédte a találkozót a hazaiaknál, Torghelle Sándor még a kispadon sem kapott helyet. Gera Zoltán egy félidőt játszott a West Bromwich csapatában, amely 5-0-ra kapott ki otthonában a Liverpooltól.

Az ünnepi hangulatot levetkőzve egyből bekezdtek a csapatok a Stamford Bridge-en, a harmadik percben Robben cselezett ki mindenkit a baloldalon, de középen Duff lukat rúgott. Két perccel később Terry fejelt mellé, aztán a másik kapu előtt de la Cruz beívelése után Gallas és Angel ütközött a levegőben, de az Aston Villa szurkolók sajnálatára sem tizenegyes, sem gól nem következett az eset után.

Hendrie lövése már munkát adott Cechnek, de a Chelsea portásának azért nem kellett élete védését bemutatni a középre tartó labdánál. Duff löketéhez ellenben hozzá sem tudott szagolni Sörensen, szerencséjére a jobb kapufa mellett elzúgott az ír szélső próbálkozása. A 30. percben már jobban célzott a Chelsea tizenegyese, Robben gyújtotta be a rakétákat, majd Duffhoz passzolt, aki csinált egy cselt befelé és a rövid sarokba vágta a labdát.

Robben is közel állt a gólszerzéshez a 37. percben, de egy védő a gólvonalról tisztázott, aztán Terry robbant be egy szögletre, de csúsztatása elcsorgott a bal kapufa mellett. A szünet után is egy fejes okozta az első komoly lehetőséget, Duff tekert középre, a labda mindenki előtt elsuhant, a hosszú oldalon érkezett Gallas, de közelről mellébólintott.

A hátralévő időben még maradt egy nagy Gudjohnsen-ziccer, amely Sörensen közreműködésével mellément, majd egy távoli Solano-kísérlet, amely Cech kezében halt el, így az Aston Villa zsinórban ötödik meccsén is nyeretlen maradt, a Chelsea pedig tartja ötpontos előnyét az Arsenallal szemben, az Ágyúsok Henry és Pires góljaival verték a Fulhamet.

Nem borogatta a papírformát az Everton és a Manchester United sem, a liverpooliak a másik manchesteri csapatnak okoztak szomorú vasárnapot, a MU pedig a Boltont küldte haza 2-0-val, Giggs akrobatikus mozdulattal szerzett gólját Scholes egy 20 méterről kioldott lökettel fejelte meg.

A West Bromwich és a Liverpool legutóbbi birminghami randevúja 0-6-ra végződött, ehhez képest a mostani 0-5 fejlődést mutat a hazaiak szempontjából. A Pool' Riise kapásgóljával szerzett vezetést, aztán Contra kezezés miatt piros lapot, a Vörösök tizenegyest kaptak, de Baros büntetőjét Hoult kivédte.

A második félidőre Gera Zoltán is beszállt, de ő is csak asszisztálni tudott a Liverpool örömfocijához, előbb Sinema-Pongolle belsőzte be Riise passzát, aztán Gerrard lőtt kapufás szabadrúgásgólt, majd Riise szaggatta szét a bal felsőt 16 méterről, végül Luis Garcia köszönt be közelről.

Premier League, 19. forduló:
Chelsea - Aston Villa 1-0 (1-0)
gól:
Duff (30.)

Southampton - Charlton 0-0

Arsenal - Fulham 2-0 (1-0)
gól:
Henry (12.), Pires (71.)

Crystal Palace - Portsmouth 0-1 (0-0)
gól:
Primus (69.)

Manchester United - Bolton Wanderers 2-0 (1-0)
gól
: Giggs (10.), Scholes (89.)

Norwich City - Tottenham Hotspur 0-2 (0-0)
gól:
Rob. Keane (73.), M. Brown (77.)

Blackburn Rovers - Newcastle United 2-2 (1-2)
gól:
Dickov (26.), Todd (54.), illetve Dyer (6.), Robert (34.)

Everton - Manchester City 2-1 (1-1)
gól:
Cahill (22.), Bent (63.), illetve Fowler (42.)
piros lap: Negouai (83., Manchester City)

Birmingham City - Middlesbrough 2-0 (2-0)
gól:
Morrison (10.), Heskey (45.)

West Bromwich Albion - Liverpool 0-5 (0-1)
gól:
Riise (17., 82.), Sinama-Pongolle (51.), Gerrard (55.), Luis Garcia (89.)
piros lap: Contra (39., West Bromwich)