Vágólapra másolva!
Az idei év utolsó fordulóját játszották a spanyol labdarúgó-bajnokságban, és több pályán is meglepő eredmény született. A Real Madrid és a Deportivo otthon szenvedett vereséget, a fővárosiakat a Sevilla, a galíciaikat a Zaragoza verte meg. A Real Sociedad Málaga elleni, idegenbeli 5-1-es sikere is említést érdemel, valamint az is, hogy a Valencia 3-0-val küldte haza az Espanyolt.

A Real Madrid tulajdonképpen 90 percen keresztül szenvedett a Sevilla ellen, szinte helyzetük sem voltak a blancóknak, ellenben a vendégek rendszeresen megtalálták a réseket a korántsem szilárdságáról ismert madridi védelemben. A 19. percben például Julio Baptista ugrott ki, lerázta magáról a mögötte loholó Samuelt, majd Casillas jobb keze mellett a hálóba emelt.

A válogatott kapus az első félidőben a gól mellett kétszer is nagyot fogott, Daniel Alves és Carlitos kísérletét is bravúrral hárította. A másik oldalon mindössze Figo szólóját jegyezhettük fel, ám a portugál eggyel több cselt csinált a kelleténél. A második játékrészben Helguera egy veszélyes, de fölészálló fejessel jelentkezett a hazaiak részéről, majd Ronaldo lőtt lesgólt (igaz, nem ő, hanem Raúl volt lesen), a vendégeknél Julio Baptista rontott nagy ziccert, de ez is belefért, a Sevilla magabiztos játékkal verte a Realt a Bernabeuban.

Iker Casillas úgy véli, csapata már csak akkor nyerheti meg a bajnokságot, ha a folytatásban veretlen marad. "Ellenkező esetben búcsút mondhatunk az álmainknak" - szögezte le a kapus. "Az sem lett volna meglepetés, ha a Sevilla 4-0-s sikert arat, de ettől még nagy csalódás, hogy december végére szinte minden esélyünket elveszítettük az aranyéremre. Ha még egy vereséget szenvedünk, akkor már a minimális reményünknek is búcsút mondhatunk. Ez az év katasztrófával ért fel, remélem, hogy 2005 sikeresebb lesz" - mondta Casillas.

A Valencia rangadón fogadta az Espanyolt, és korán jelezte, hogy semmi jóra ne számítsanak a vendég katalánok, Baraja már a 12. percben a bal sarokba tekert egy szabadrúgást. Az utolsó tíz percig a kapusok játszották a főszerepet (no meg a bíró, aki az első félidő végén két Espanyol-játékost is kiállított), akkor aztán Mista előbb Rufete, majd Corradi passzát értékesítette közelről, így végül sima lett a meccs.

A Depor hiába fordított két perc alatt a Zaragoza ellen, valaki elfelejtett szólni a játékosoknak, hogy az 50. perc után is focizzanak, így a kupagyőztes végül elvitte a pontokat a Riazorból. A Real Sociedad Málagán szomorította el a hazai drukkereket, ez az ötös igazán szép ajándék a baszk drukkereknek. A Bilbao csak négyet rúgott, de emiatt annyira nem bánkódtak az Athletic hívei, a Mallorca viszont továbbra is nagyon mélyen van.

Primera División, 17. forduló:
Albacete - Villarreal 2-2 (1-2)
gól:
Pacheco (15., 86.), illetve Forlan (32.), Guayre (35.)
piros lap: Arruabarrena (77., Villarreal)

Málaga - Real Sociedad 1-5 (1-1)
gól:
Valcarce (41.), illetve Kovacevic (11., 51.), Labaka (60.), Nihat (70., 82.)
piros lap: Gerardo (81., Málaga)

Getafe - Santander 2-0 (2-0)
gól:
Riki (5., 32.)

Deportivo - Zaragoza 2-3 (0-1)
gól:
Pablo Amo (48.), Luque (50.), illetve Cani (34.), Milito (56.), Villa (67.)
piros lap: Scaloni (87., Deportivo)

Athletic Bilbao - Mallorca 4-0 (2-0)
gól:
Yeste (6., 89.), Ezquerro (10.), Gurpegi (76.)

Osasuna - Numancia 2-0 (0-0)
gól:
Morales (49., 68.)

Valencia - Espanyol 3-0 (1-0)
gól:
Baraja (12.), Mista (81., 87.)
piros lap: Tamudo (42., Espanyol), Serrano (42., Espanyol)

Real Madrid - Sevilla 0-1 (0-1)
gól:
Julio Baptista (19.)

[origo] / (MTI)