Vágólapra másolva!
A karácsonyt otthonuktól távol töltő gyermekeket ajándékozott meg két válogatott labdarúgó, Gera Zoltán és Tököli Attila a pécsi Kerpel-Fronius Ödön kórházban. A korábban a helyi csapatban is szerepelt játékosokat az 1. FC Kölnben futballozó Tököli képviselte, mert a West Bromwich Albiont erősítő társa nem tudott hazautazni Birminghamből, a Premier League-ben ugyanis vasárnap bajnoki fordulót rendeznek.

A Ferencváros két egykori játékosának ajándékaiból a belgyógyászati, a sebészeti, a légúti és az intenzív osztályon kezelt gyermekek részesültek. "Nekem is van két kislányom, így át tudom érezni azoknak a gyermekeknek és szüleiknek a helyzetét, akik számára az ünnepet egy betegség teszi szomorúvá. Sajnos mást nem tudok tenni, mint néhány ajándékkal elvonni a gyermekek figyelmét, és néhány percig kellemesebbé tenni nekik a kórházban töltött karácsonyt" - mondta az ftc.hu-nak Tököli.

"Gera Zolival hetente szoktunk beszélni telefonon, és már egy hónapja megbeszéltük, hogy idén is megejtjük Pécsett ezt a karácsonyi ajándékozást. Mindkettőnk számára fontos Pécs városa, mivel innen indult karrierünk, mindketten szeretjük a gyerekeket, és fontosnak tartjuk azt is, hogy a magunk eszközeivel akkor is segítsünk itthon, ha éppen külföldön játszunk" - tette hozzá a kölni légiós.

Gera Zoltán Birminghamből üzent: "Számomra mindennél fontosabb az emberek egymás iránti szeretete, tisztelete. Igyekszem az év minden pillanatában úgy élni, hogy szeretet és békesség vegyen körül, és ha lehet, segítsek másokon. Sajnálom, hogy nem lehettem ott a gyerekek között, de Angliában a karácsony főszezon a labdarúgásban, és az elkövetkező időszakban kilenc nap alatt négy meccset játszunk."