Vágólapra másolva!
A francia és az olasz bajnokságban az utolsó idei fordulóra került sor a hét végén, így az itt futballozóknak ebben az évben utoljára volt lehetőségük arra, hogy bekerüljenek a hét álomcsapatába - a Ligue 1-ből ez három, a Serie A-ból egy focistának jött össze. Egy játékos a brazil élvonalban nyújtott teljesítményének köszönhetően került kiválasztásra.
Ulrich Ramé (francia, Girondins Bordeaux): A bordeaux-i gárda sorozatban negyedik döntetlenjét érte el a Ligue 1-ben, de a Girondins ezúttal az egy pontnak is örülhetett, hiszen ellenfele, az AS Monaco sokkal közelebb állt a győzelemhez. Hogy a végeredmény mégis 1-1 lett, azt elsősorban kapusuknak, Raménak köszönhetik meg, aki több bravúros védést is bemutatott.
Anthony Reveillere (francia, Olympique Lyon): A lyoni együttes továbbra is őrzi veretlenségét a francia pontvadászatban, a hét végén a Marseille elleni rangadón ért el 1-1-es döntetlent. A meccs legjobbja a LEquipe szerint az OL jobbhátvédje, Reveillere volt, aki tökéletesen lezárta a jobb oldalt, és teljesítményére nyolcas osztályzatot kapott az újságtól.Sol Campbell (angol, Arsenal FC): Az Ágyúsok alaposan megizzadtak a Portsmouth elleni bajnokin, és ezúttal elsősorban a támadó részlegnek nem ment a játék. A győzelmet végül a középhátvéd Campbell szerezte meg egy tőle szokatlan távoli találattal, feltéve a koronát a mérkőzésen nyújtott pazar teljesítményére.Alessandro Costacurta (olasz, AC Milan): A Serie A hét végi szuperrangadóján elsősorban a védelmek vitték a prímet, aminek köszönhetően gól nélküli döntetlen született. Costacurta csak az utolsó percben került a kezdők közé Paolo Maldini sérülés miatt, de ez a játékán egyáltalán nem látszott meg, szinte hibátlanul futballozott.Javi Venta (spanyol, Villarreal CF): A balhátvéd nem számít alapembernek a Villarreal együttesében, ám a hétközi UEFA-kupa-meccsen a görög Egaleo ellen lehetőséget kapott, és kiválóan futballozott. Gólja mellett egy gólpasszal is felhívta magára a figyelmet, rengeteget ment előre, szinte minden akcióban benne volt - a hét végi bajnokin mégsem léphetett pályára.
Daniel Alves (brazil, Sevilla FC): A pályafutást jobbhátvédként kezdő játékos mostanában jobb oldali középpályásként szerepel az andalúzoknál, és ebben a szerepkörben is remekel. A hét végén a Betis elleni városi derbin csapata egyik legjobbja volt, ő szerezte a piros-fehérek első gólját, és nagyban hozzájárult a rivális elleni győzelemhez.Paul Scholes (angol, Manchester United): A Vörös Ördögök vörös hajú középpályása az év végére pazar formába lendült, amit ezúttal Király Gábor bánt, hiszen Scholes kétszer is bevette a Crystal Palace hálóját őrző portás kapuját. A manchesteri futballista azonban a két találaton kívül is sokat tett hozzá csapata játékához, végig remekül futballozott.Elano (brazil, Santos FC): A brazil pontvadászat utolsó játéknapján a Santos számára egy győzelem az aranyérem megnyerését jelentette volna, és a Sao Pauló-i gárda nem is hibázta el a lehetőséget. A csapat második gólját a több európai klub által is kiszemelt Elano szerezte, aki nem csak ezen a meccsen, hanem az egész szezon során kimagasló teljesítményt nyújtott.Bonaventure Kalou (elefántcsontparti, AJ Auxerre): Guy Roux együttese kétszer is pályára lépett a múlt héten, és mindkét találkozót meg is nyerte. Főleg az UEFA-kupában a skót Rangers ellen aratott idegenbeli győzelem volt bravúr, ezen a meccsen Kalou szerezte mindkét találatot, de a támadó középpályás a hét végi, Nice elleni bajnokin is eredményes volt.
Santiago Ezquerro (spanyol, Athletic Bilbao): A baszk együttes parádés hetet zárt, hiszen mindkét mérkőzését megnyerte, ráadásul nem is akárhogyan. Az UEFA-kupában az Athletic idegenben rúgott egy hetest a belga Standard Liege-nek, amelyből Ezquerro hármat vállalt, majd a csatár a hét végi, Zaragoza elleni bajnokit is eldöntötte duplájával.Jermaine Defoe (angol, Tottenham Hotspur): A Spurs a hét végén igazi gólfesztivált rendezett a Southampton ellen, és a találkozó főhőse a londoniak támadója, Defoe volt. A csatár mesterhármast ért el, amivel kilencre növelte a szezonban elért találatai számát, de az előkészítésben is jeleskedett, pazar gólpasszt adott Robbie Keane-nek.