Vágólapra másolva!
Mindössze két vendégcsapat tudott pontot szerezni az olasz labdarúgó-bajnokság 16. fordulójának vasárnapi mérkőzésein. A Livorno Siena elleni pontszerzése a papírforma kategóriába tartozik, az már kevésbé, hogy a Sampdoria 4-1-re győzött Leccében, igaz a déliek a 37. perctől emberhátrányban futballoztak. A Roma kitömte a Parmát, ráadásul Totti megdöntötte a klubcsúcsot, duplájával immár 108 gólnál tart a Farkasok mezében. Az Inter is sikerrel zárta a játéknapot, Mihajlovic szabadrúgásával 1-0-ra győzték le a kék-feketék a Bresciát.

A Roma a tavalyi szezonra emlékeztető játékkal verte a Parmát, Cassano és Totti is két góllal vette ki részét a sikerből, a fővárosiak kapitánya ezzel már a Roma legeredményesebb játékosának számít, a forduló előtt ugyanis Roberto Pruzzóval együtt tartotta a klubcsúcsot.

Totti egyébként az Il Messaggero című napilapban egyfajta ultimátumot intézett a vezetőség felé, mert olyan csapatot szeretne maga körül, amelynek komoly céljai lehetnek, és nem éri be a harmadik-negyedik hellyel. Az utóbbi időben egyre többször került szóba, hogy a római 10-es eligazol, ezzel kapcsolatban Totti azt nyilatkozta, hogy ha így lesz, csak külföldi egyesület jöhet szóba.

A másik római gárda nem járt ilyen jól, bár kérdés, hogy ennek az információnak van -e még hírértéke, a Lazio idén nagyon gyengén szerepel, a Sasok most a harmadik helyezett Udinesétől zakóztak, hozzátartozik a krónikához, hogy szinte az egész meccset 10 emberrel játszották Siviglia korai piros lapja miatt.

A Lecce is a Lazio sorsára jutott, de Zeman brigádja otthon futott bele egy négyesbe, a Sampdoria tökéletesen kihasználta, hogy Diamoutene már a 37. percben elhagyta a pályát, miután a kiállítás sorsára jutott. Az Inter Mihajlovic szabadrúgásgóljával tartotta otthon a pontokat a Brescia ellen, azaz továbbra sem talált legyőzőre a Mancini-csapat, igaz ez csak a negyedik helyre elég.

Az esti összecsapáson Szicília és Szardínia reprezentánsai találkoztak, és a Palermo a 33. és a 39. perc alatt eldöntötte a csatát, Toni előbb Zaulinak adott gólpasszt, majd Brienzának brusztolt ki lövőhelyzetet (amit a csapattárs a jobb alsóba küldött), végül maga is betalált Iezzo kapusnak, aki először kezdett a Cagliariban idén.

Serie A, 16. forduló:
Roma - Parma 5-1 (2-1)
gól:
Cassano (10., 50.), Totti (29., 58.), Montella (52.), illetve Bovo (45.)
piros lap: Pisanu (75., Parma)

Bologna - Reggina 2-0 (1-0)
gól:
Bellucci (5.), Meghni (63.)
piros lap: Soviero (82., Reggina)

Fiorentina - Chievo 2-0 (1-0)
gól:
Rigano (45.), Portillo (70.)
piros lap: Maggio (89.), illetve Lanna (69.)

Internazionale - Brescia 1-0 (1-0)
gól:
Mihajlovic (24.)

Lecce - Sampdoria 1-4 (0-1)
gól:
Vucinic (53.), illetve Flachi (38., 50., előbbit 11-esből), Tonetto (60.), Kutuzov (90.)
piros lap: Diamoutene (37.)

Siena - Livorno 1-1 (1-0)
gól:
Vergassola (43.), illetve A. Lucarelli (56.)

Udinese - Lazio 3-0 (3-0)
gól:
Pizarro (13., 11-esből), Di Michele (17.), Iaquinta (36.)
piros lap: Siviglia (7., Lazio)

Palermo - Cagliari 3-0 (3-0)
gól:
Zauli (33.), Brienza (38.), Toni (39.)