Vágólapra másolva!
A topligák közül a Bundesliga már téli pihenőre vonult, az olasz és a spanyol labdarúgó-bajnokság azonban a hét végén még komoly rangadókat tartogat a szurkolók számára. Előbbiben a Juventus a Milant, utóbbiban a Barcelona a Valenciát látja vendégül. Az angol Premiershipben Király Gábor (Crystal Palace) kapuját a MU csatárai rohamozzák majd.

Igazi szuperrangadóra, a Juventus-AC Milan mérkőzésre kerül sor az olasz labdarúgó-bajnokság 16., idei utolsó fordulójában. Az elmúlt években mindkét klub az európai futballélet közvetlen élvonalába tartozik, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy tavaly ez a két gárda játszotta a Bajnokok Ligája döntőjét. Ebben a szezonban szintén remekel Fabio Capello és Carlo Ancelotti együttese: a Zebrák és a piros-feketék egyaránt bejutottak a BL nyolcaddöntőjébe, s kiemelkednek a Serie A mezőnyéből is.

A szombat esti találkozó a vendégeknek lesz fontosabb, hiszen négy pont a hátrányuk a torinóiakkal szemben, s egy esetleges vereséggel ez hétre nőne, amely már soknak tűnik, noha a pontvadászat még a felénél sem tart.

Mindenesetre a szakvezetők igyekeznek levenni a terhet a játékosokról, ugyanis mindketten azt hangoztatják, nem ezen az összecsapáson dől majd el a bajnoki cím sorsa.

A múlt a Juventusnak kedvez, ugyanis az eddigi 70 torinói meccsen 19-19 vendég siker és döntetlen mellett 32-szer a hazaiak örülhettek. Ami viszont érdekes, hogy a Zebrák legutóbb több mint két éve, egészen pontosan 2002. november 10-én nyertek utoljára a Milan ellen. Az azóta lejátszott négy mérkőzésen kétszer a piros-feketék diadalmaskodtak, kétszer pedig - köztük a BL-fináléban, amelyet végül büntetőpárbajban a Milan nyert - döntetlen született.

További érdekesség, hogy az ukrán Andrij Sevcsenko először lép pályára aranylabdásként.

(MTI)