Vágólapra másolva!
Csütörtök este 20.45-kor az UEFA-kupa csoportkörének ötödik, egyben utolsó fordulójában a Ferencváros a skót Hearts otthonában lép pályára. Az A csoportban szereplő zöld-fehérek mindössze egyetlen ponttal rendelkeznek, ám szerencsés esetben még kivívhatják a továbbjutást. Az edinburgh-i Murrayfield-stadionban (ahol leggyakrabban rögbimeccset szoktak rendezni) több mint 20 ezer néző fogja buzdítania a hazaiakat, ám László Csaba, az FTC szakvezetője szerint ez nem számít, hiszen az ellenfél játékosai is csak 11-en lesznek.

László Csaba edinburgh-i sajtótájékoztatóján rögtön leszögezte, hogy a Fradi a Schalke elleni meccshez hasonlóan támadó felfogásban fog játszani a csütörtök esti UEFA-kupa-mérkőzésen: "Három csatárral lépünk pályára, ami a keret névsorát figyelembe véve minden bizonnyal a Sowunmi, Bajevski, Penksa trió lesz" - árulta el a szakvezető, majd azt is elmondta, hogy négy védővel fog kiállni a csapat, de szokásához híven ennél többet nem közölt az összeállításról.

A skót sajtót elsősorban az érdekelte, hogy Huszti Szabolcs pályára lép-e, s az FTC vezetőedzője a helyi újságírók kérdésére azt válaszolta, hogy egyáltalán nem biztos a legtehetségesebb magyar futballistának vá-lasztott játékos kezdőcsapatba jelölése. A hazaiak "félelme" nem véletlen, a válogatott középpályás ugyanis két gólt szerzett a Skócia elleni idegenbeli (0-3) barátságos válogatott mérkőzésen.

László Csabát a skót újságírók arról is faggattak, nem tart-e attól, hogy játékosai megijednek a több mint 20 ezer néző teremtette hangulattól. A vezetedző szerint szó sincs erről, hiszen korábban már nagyobb közönség előtt is játszottak a zöld-fehérek, ezért ez nem jelenthet problémát. "Fontos, hogy a nézők előtt játszunk, nem pedig ellenük, vagyis a pályán nem 20 ezer ellenfelünk lesz, csupán 11" - reagált a felvetésre a szakvezető.

Zavadszky Gábor már a sorsolás előtt örült annak, hogy a zöld-fehérek egy skót csapattal is összemérik erejüket az UEFA-kupában, hiszen a középpályás 1996-ban az Üllői úti, Skócia elleni olimpiai pótselejtezőn győztes gólt szerzett. Rendkívül fontos találat volt ez, hiszen ennek köszönheten jutott ki a magyar válogatott az atlantai olimpiára. "Az első meccset akkor Skóciában nem a mai találkozó helyszínén, hanem a Hibernians pályáján játszottuk, amely szó szerint lejtett, ugyanis az egyik térfél magasabban volt a másiknál. Bízom benne, hogy ezúttal is kellemes emlékeim maradnak a skótokkal való találkozásról" - árulta el az FTC.hu-nak Zavadszky.