Vágólapra másolva!
A vasárnap esti Real Madrid-Real Sociedad mérkőzést félbeszakító terrorfenyegetés ellenére kedden megrendezték a Santiago Bernabeu-stadionban azt a jótékonysági labdarúgó-mérkőzést, amelyen elképesztő számú világsztár lépett pályára Ronaldo és Zinedine Zidane "csapatában". A találkozó 4-4-es döntetlennel végződött.

Zidane csapatában pályára lépett Canizares, Salgado, Marchena, Panucci, Solari, Redondo, Beckham, Luque, Raúl, Tristán, Oliseh, De Pedro, Stankovic, Vukic, Ailton, M. Schumacher, Molina, Rafael Nadal, Pachón, H. Yakin, Lincoln, Suker, Mijatovic, Cavallero, Jankulovski, Manchev, Suazo és González.

Ronaldo brigádjában az alábbiak kaptak szerepet: Casillas, Sergi, Roberto Carlos, Helguera, Roque Junior, Davids, Mauro Silva, Figo, M. Schumacher, Ewerthon, Valdo, Carlos Sainz, Mascherano, Yorke, Fernando Torres, Samuel, Frey, Ricardo Costa, Sorin, Rosicky, Koller, Butragueno, Bonfin, Gascoigne és Sun Xiang.

Forrás: EPA

A gálameccs főszereplői

A gála játékvezetője az évek óta a világ legjobbjának számító olasz Pierluigi Collina volt. A sztárparádéra nem szedtek belépőt, ugyanakkor a szervezők minden szurkolót adakozásra kértek, mivel az Egyesült Nemzetek Szervezetének fejlesztési programja számára igyekeztek pénzt gyűjteni. A tavalyi, bázeli találkozó bevétele megközelítette az egymillió eurót.

A "Mérkőzés a szegénység ellen" nevet viselő összecsapáson a Ronaldo és barátai fémjelezte alakulatot három brazil sikeredző, az egykori csapatát egyformán világbajnoki címig vezető Mario Zagallo, Carlos Alberto Parreira és Luis Felipe Scolari irányította, míg a Zidane barátaiból szerveződő együttes kispadjára a francia Didier Deschamps és Luis Fernandez, valamint az olasz Marcello Lippi ült le.

Zidane csapatában Tristán két, H. Yakin és Raúl egy-egy gólt szerzett, míg Ronaldo barátai közül Figo, Sainz, Sorin és Ricardo Costa volt eredményes, bár ezen a gálamérkőzésen nem az eredmény volt a fontos, sokkal inkább a szándék, és az, hogy a zsúfolt év végén ennyi sztár elvállalta a szereplést egy közös ügy érdekében.

[origo]/(MTI)